Левски иска да привлече мароканския полузащитник на Аполон Лимасол – Рашид Хамдани, информират медиите в Кипър.

„Сините“ предлагат 100 000 евро за Хамдани, но според 24sports.com.cy тази сума не е достатъчна. Според изданието халфът е най-добрият футболист на тима от началото на сезона.

Кипърският сайт твърди, че от Левски може да отправят нова, по-добра оферта, като „сините“ били готови да преговарят и да изчакат шефовете на Аполон, тъй като българското първенство в момента е в почивка и се подновява след около месец.

Договорът на 26-годишния футболист с Аполон изтича през лятото на 2013 година.

Хамдани има френско гражданство, така че при евентуален трансфер в Левски, няма да заема квота за чужденец.

Атакуващият полузащитник е роден на 8 април 1985 година в Тул, Франция. Висок е 1,76 метра.

Хамди има два мача за националния отбор Мароко. Той е юноша на Нанси, където изиграва само два мача. Изкарва два сезона под наем в отборите на Раон Летап и Клермон. Мароканецът намира постоянно място в Клермон и за три години изиграва 79 мача за отбора, вкарвайки седем гола. Той преминава в редиците на Аполон миналата година и изиграва 14 мача за кипърския клуб, за който бележи и един гол. Това се случи на 19 ноември, когато Аполон победи с 5:1 отбора на "синия" юноша Костадин Башов - Алки (Ларнака).

Както е известно, Левски се интересува още от футболистите на АЕК (Ларнака) Нжонго Присо и Гонсало Гарсия. Лично спортният директор Георги Иванов и старши треньорът Николай Костов наблюдаваха мача от първенството между АЕК и Аполон, когато се е появил и интересът към Хамдани. Мачът завърши наравно 1:1, а мароканецът игра цели 90 минути за отбора от Лимасол.