Левски се прости с титлата, но в същото време дръпна с 11 точки пред вечния си съперник ЦСКА, след като победи с класическото 3:0 Академик София в мач от 29-я кръг на А група.

В 13-та минута след далечен удар на Бонфим Пламен Илиев успя да спаси, след което Сакалиев вкара, но попадението не бе зачетено заради засада.

Левски имаше тотално надмощие и в 22-та минута Дембеле влезе в наказателното поле, след което стреля мощно, но Божидар Стойчев изби, а Йовов не успя да стигне топката, за да я вкара.

„Сините” поведоха в 32-та минута, когато Гаджев стреля от пряк свободен удар и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Стойчев за 0:1.

В 37-та минута Мариян Огнянов пусна чудесен извеждащ пас към Йовов, който излезе сам срещу вратаря Стойчев, след което капитанът на Левски го преодоля, но вместо да стреля реши да търси Дембеле, а пасът му бе неточен. Пет минути по-късно Йовов пусна успоредно на гол линията към Дембеле, който изпрати топката в аут.

Левски продължи натиска си през второто полувреме. В 60-та минута Дембеле стреля, но Стойчев изби топката с крак в корнер. Девет минути по-късно Огнянов стреля от границата на наказателното поле на Академик, но Стойчев спаси. В 75-та минута Дембеле бе изведен от Огнянов в наказателното поле, но стреля в страни от вратата на Стойчев.

Левски удвои своята преднина в 84-та минута, когато с хубав удар от въздуха Даниел Младенов прати топката във вратата на Стойчев.

„Сините” оформиха крайния резултат в срещата в 90-та минута, когато след много хубав диагонален удар, Младенов прати топката във вратата на Стойчев.

Въпреки победата Левски се прости с титлата, след като се намира на второ място с актив от 69 точки и е на пет от първия Литекс, а третият ЦСКА е с 58 точки.