Новият старши треньор на Славия Мартин Кушев заяви, че ще заеме поста си от следващия сезон, тъй като все още е действащ футболист и вероятно ще бъде в групата за малкото столично дерби срещу Локо София от последния кръг на А група в събота от 18:00 часа.

„Мисля, че може да се каже, че аз ще бъда треньор на Славия през следващия сезон. Това ще стане на 100% сигурно след мача с Локомотив София, защото имам действащ договор като футболист и нямам право да водя отбора. За момента съм футболист и сигурно ще бъда групата за мача”, каза Кушев.

„Оценявам ситуацията много добре, поемам отговорността, надявам се да работим добре с всички. От доста време съм тук. Само се надявам Славия да изглежда по-добре.”

„Това е край на състезателната ми кариера. Засега ще ми помагат Йордан Петков и Владимир Иванов.”

„Обмисляме варианта. Във вторник или сряда ще узнаете кой ще бъде треньорът с лиценз. За Лиценз Про сега започна курса, аз нямам необходимата практика, ще запиша и този курс.”

„Надявам се да предам опита си на момчетата. Целите ще бъдат високи, но те ще бъдат обявени преди началото на сезона. Като отбор, като футболисти, мисля, че имаме добър състав.”

„Не сме уточнявали за колко време ще бъде договорът ми. Това ще бъде най-малкият проблем. Вчера имахме доста дълъг разговор с Венци Стефанов и се разбрахме”, заяви още новият наставник на белите Мартин Кушев.