Старши треньорът на Локомотив Пловдив Драган Канатларовски сподели, че отборът му се намира в деликатна ситуация след класическата загуба от ЦСКА. След поражението „смърфовете” изостават на 6 точки от челната тройка, където отборът има амбиции да завърши в края на първенството.

Македонският специалист призна, че преди гостуването на Монтана най-важният проблем пред него е ниската резултатност на тима.

„Поражението от ЦСКА няма как да не повлияе на настроението в отбора като освен това голяма загуба за нас е отсъствието на Базил де Карвальо, който ще бъде извън игра в следващите поне два месеца. Вижда се, че изпитваме трудности с отбелязването на голове, а в негово отсъствие задачата ни се отежнява още повече. При това положение разчитаме много на нашия капитан и лидер Здравко Лазаров да поведе нападението и да бележи голове”, заяви Канатларовски.

Наставникът на „черно-белите” не пропусна да отбележи и зачестилите грешки в защитата.

„Нямаме друг избор освен да гоним победата в Монтана, знаем обаче че тя няма да дойде лесно, тъй като противникът показа добър и качествен футбол и успя да вкара цели четири гола предишния кръг. Сигурен съм, че имаме качествата и силите да вземем този мач, но както вече казах трябва да коригираме грешките в отбрана и същевременно да повишим нашата резултатност”.

Канатларовски заяви още, че ръководството на Локомотив работи усилено по намирането на качествен централен нападател, който да повиши конкуренцията в атака. Анонсираните като евентуални нови попълнения Джон Колинс и Самбду Бангура ще пристигнат в Пловдив след двубоя с Монтана. Последната тренировка на „смърфовете” преди двубоя е утре сутрин на стадион „Локомотив” като след нея отборът заминава за северния град.