Таранът на Левски Иван Цветков спечели наградата за играч на 18-тия кръг и даде изявление на пресконференция. Роденият в Благоевград футболист по принцип рядко говори пред медиите, но този път го направи. Ето какво сподели той:

- Чувстваш ли се като ветеран, както много често те определят медиите?

- Мисля, че все още не се чувствам, макар че съм на 33 години, които ще навърша след няколко месеца. Чувствам се много добре и имам сили да играя още много време футбол.

- За първи път получаваш тази награда, кажи няколко думи за това нещо...

- Винаги е хубаво, когато един футболист спечели награда, това са хубави неща. Трябва да се радваме, когато ни награждават.

- На какво дължиш това, че бележиш често през втория полусезон, имаш четири гола в четири срещи?

- Не знам как да отговоря. Сигурно просто ми се отдават положения и ги вкарвам.

- Прави силно впечатление, че се радваш бурно при головете, защо е така?

- Ами не мога да го обясня, просто когато вкараш гол така ти идва и се радваш, няма определена причина. Когато вкараш, не мислиш как да се радваш.

- След вчерашните мачове, фаворит ли е Левски за титлата?

- Рано е още да се говори за фаворити. Това, което направи Локомотив Пловдив е много хубаво за нас. Вече имаме равни точки с Лудогорец, но тепърва трудните мачове предстоят. Това важи за нас, а и за другите отбори.

- Кога изтича договорът ти с Левски и искаш ли да останеш в отбора и след лятото?

- Имам договор за още една година след това лято, бих искал да завърша кариерата си в Левски, но във футбола никога не се знае, нещата често се променят.

- Ще издържите ли на необичайния ритъм, в който се играят мачовете в България през този сезон?

- Мисля, че се сме подготвени много добре. От друга страна по Европа играят така, мачовете в сряда и събота, или сряда и неделя са по-добрият вариант. Тренираш по-малко, а мачовете идват един след друг и не мислиш за други работи.

- Така поддържаш форма...

- Ние формата си я имаме...

- На първата си пресконференция каза, че си избрал Левски, въпреки че ЦСКА са ти предлагали по-добри пари, взе ли правилното решение?

- Още тогава бях сигурен, че съм взел правилното решение!

- Дълго време игра в Холандия, голяма ли е разликата, а и защо Сьорд Арс не успя в Левски?

- Разликата е огромна, не като футболисти, а може би и треньори, но обстановката е друга. Терените са много по-добри, условията позволяват на футболистите да се чувстват много по-добре. Сега след тази тежка зима, терените у нас са много лоши, просто ни е такъв климатът, не вярвам някои отбори да ги правят тези неща нарочно, но може и да има един-два такива. Така футбол се играе по-трудно. Сьорд не го познавах преди да дойде, но го бях гледал и знам, че е добър голмайстор. Тук обаче не му паснаха условията и начина на игра в Левски. Това е моето виждане.

- Защо даваш толкова рядко интервюта?

- Аз и днес не исках да давам, ама нямаше как. Говорим си едни и същи работи, за вас е важно, това ви е работата, но ние футболистите така сме по-спокойни.

- Имаш седем гола от началото на сезона, доволен ли си?

- Не това са много малко голове за един голмайстор. Не се радвам на това постижение, но не съм дошъл, за да стана голмайстор, а да бъдем шампиони.

- Коя ти е любимата позиция на терена?

- В тази схема, която играем в момента, аз се чувствам много добре. Не съм изявен централен нападател, а играя малко по назад. Ние имаме футболисти за схемата на Костов и мисля, че ще ни се получи.