Стражът на Миньор Перник Иван Чворович заяви, че срещу ЦСКА той и неговите съотборници ще излязат на 200% и могат да постигнат победата. „Срещу ЦСКА ще стане здрав мач и ще излезем на 200%. Нямам представа Лудогорец да са давали пари, но няма нищо лошо. Ако ние спрем ЦСКА ще е добре. Аз искам да ги спрем. Най-хубаво е първенството да се реши последния мач Лудогорец – ЦСКА. Може да бием ЦСКА. Не само да ги спрем. Имаме добър отбор и колектив и не виждам защо да не го направим. Показахме, че можем“, каза Чворович.

Искам да се върна на мача с Лудогорец. Нашият президент каза, че ще бойкотира седмица или две преди мача. Той дойде при нас и ни пита дали искаме да играем този мач. Ние му отговорихме, че искаме. Той каза, че ако не си спази обещанието ще излезе, че не е сериозен. Не излязохме, защото нямаше отговор с БФС“, допълни Чворович.

Вратарят говори и за своето бъдеще. „Имам оферти от България и от чужбина. Имам договор с Миньор за още една година. Трябва да се разберат ръководствата. Мисля, че е време да си тръгне от Миньор. Вече 4 години съм тук и мисля, че трябва да пробвам нещо по-голямо“, заяви футболистът.

Иван Чворович даде своето мнение и за неговите колеги в българското първенство. „Пламен Илиев от Левски е добър вратар. Ще израства още много. Райс Мболи има много качества. Винаги съм уважавал Урош Голубович. С него съм тренирал като дете. Той е много добър вратар. Най-много харесвах Ван Дер Саар, а сега в момента най-добри вратари са Чех и Нойер“, завърши Чворович.