Главният рефер на мача Черно море – ЦСКА Ивайло Стоянов говори пред журналистите след края на двубоя от 19-я кръг на А група. Неговото назначение за този мач бе поводът кметът на Каварна Цонко Цонев да не позволи на Калиакра да излезе в мача срещу Левски.

ВИДЕО С ИНТЕРВЮТО НА ИВАЙЛО СТОЯНОВ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

„Ако бях отказал този мач, щях да подведа съдийската комисия, БФС и хората, които са ми гласували доверие. Определено имаше повече напрежение преди този мач. Най-вече за семейството ми”, коментира Стоянов.

„Не мога да разбера какво иска Цонко Цонев, иска да ме затрие ли? Явно иска да ми съсипе кариерата. Как никой не се сети да ме защити и да си каже „абе това момче има 45 мача в А група и може да изкара един мач? Аз ли съм най-черния? Не мога да се съглася с твърденията, че някой ме бута. Аз влязох в А група още при Боре Александров, после бях при Димо Момиров, а сега съм при Костадинов. На 26 години ми дадоха мач Левски – Литекс. Това, което съм го постигнал, съм го постигнал с много труд”, добави реферът.

Съдията не пожела да коментира решението на ЦСКА да излезе с пет минути по-късно за мача.

„Всичко съм описал в доклада”, разкри Стоянов.

Петричанинът призна, че е имал желание вчера да бъде на стадиона в Каварна и да гледа контролата между Калиакра и Левски. „Мен не ме е срам от нищо и мислех да отида на този мач, но ме посъветваха да не го правя, защото нямало да се възприеме правилно”, каза още Ивайло Стоянов.