Старши треньорът на Левски Ясен Петров помоли журналистите повече да не се връщат към победата над ЦСКА, тъй като оставащите мачове са също толкова важни.

„Настроението и ситуацията в Левски бяха по-различни само в часовете след мача с ЦСКА. След като почнахме да работим с футболистите, нещата са си същите. Ние си имаме проблеми за решаване и работим по тях. Мачът с Локомотив Пловдив като значение е толкова важен, колкото и този с ЦСКА. Те са един доста корав отбор. Мачът ще е труден. Имаме контузени играчи, Калво и Мюлдер няма да играят“, продължи Петров.

„Имаме проблеми с контузени футболисти. Надявам се лекарският щаб да ги възстанови. Става дума за играчи като Рамос, Йовов и Старокин. Тези футболисти тренираха на облекчен режим. Надявам се, че до мача с Локомотив Пловдив ще ги вдигнем на крака. Убеден съм, че всички мачове до края са много важни и ние трябва да сме сериозни в тях. Победата над ЦСКА, ще се отрази благоприятно в психологически план“, допълни Ясен Петров.

Той добави, че все още не е решено, кой играч ще заеме мястото на Дъстли Мюлдер, който е санкциониран и няма да играе. „Това не е лесна задача за нас. Проблемът не е кой ще замести Дъстли, а това, че той напомни на формата, която аз познавам отпреди. Ние губим един много добър футболист в дясната зона“, отбеляза треньорът на „сините“ от София.

„Няма значение дали съм се чувал с Илиан Илиев. Смятам, че неговото решение е достойно“, завърши Петров, който днес даде пресконференция преди гостуването на Локомотив Пловдив.