Ясен Петров бе представен официално като новия директор на Детско-юношеската школа в Левски. Изпълнителният директор на „сините“ Иво Тонев представи Петров на специална пресконференция на „Георги Аспарухов“.

Контрактът на Петров на новия пост е за минимум една година, обясни Иво Тонев. „Договорът на Ясен Петров е дългосрочен. Ясен бе старши треньор, има своите амбиции да продължи работата си. Минимум една година, такава е нашата уговорка, независимо откъде има оферта.

„Ясен Петров вече бе представен на всички треньори в ДЮШ. Има пълна свобода за вземане на решения в ДЮШ. Благодаря че прие поканата. Радвам се, че ще работим заедно, както в последните месеци“, каза Тонев.

Силният човек в Левски разкри, че ще има нов член в Управителния съвет на клуба. Става дума за Николай Илиев, който ще наблюдава пряко работата в ДЮШ.

„Двамата вече се видяха с Ясен, разговаряха. Радвам се, че имаме еднакви виждания. Целта е една – ДЮШ на Левски да е най-добрата и най-продуктивната в България“, добави Тонев.

Той благодари на Кирил Ивков за работата му досега: „Мога само да благодаря на г0н Кирил Ивков за всеотдайната му работа. През зимата прие, такава ни бе уговорката. Той се връща и поема ДЮШ на Раковски. През цялото време ще работят заедно с Ясен. Цялата база на ДЮШ е в ръцете на Ясен Петров.“

„Не знаем кой ще замени Ясен Петров на длъжността му като скаут. Все още не сме разговаряли с Дончо Донев по въпроса“, каза още изпълнителният директор на Левски.