Шампионът на България Лудогорец Разград победи с минималното 1:0 румънския Астра Плоещ в първата си контрола на австрийска земя. Мирослав Иванов вкара единственото попадение в мача, а тимът на Ивайло Петев изигра последните 20-ина минути на срещата с човек по-малко след втори жълт картон за Александър Барт.

В тази контрола играещият като ляв бек Витиня бе поставен в зоната на ляв външен халф, а зад него действаше новото попълнение Кайсара. Вдясно оперираха Шоко, а пред него Мишо Александров. Вътрешни халфове бяха Генчев и Бургзорг.

Миро Иванов бе леко изтеглен зад нападателя в този мач Димо Бакалов.

ВИДЕО и СНИМКИ: Лудогорец тръгна с победа над Астра в Австрия

източник: Gong.bg

В първите десетина минути на срещата нито един от двата тима не успя да установи траен контрол върху топката. Лудогорец атакуваше предимно отляво чрез Кайсара и Витиня, а Иванов и Бакалов често разменяха местата си в атака. В този период на мача единственото по-опасно положение бе изстрелът на Будеску от пряк свободен удар от около 29-30 метра от вратата на българите. Иван Голубович обаче изби в корнер след спасяване с една ръка.

Половин час след началото на мача играчите на Петев откриха резултата. Димо Бакалов демонстрира чудесна бързина и надбяга Гаман, влезе в наказателното поле и намери Миро Иванов пред точката на дузпата. Халфът укроти кълбото и хладнокръвно го прати в мрежата с удар в долния десен ъгъл.

В 18-ата минута Сето от Астра влезе грубо отзад в краката на Мирослав Иванов, но реферът реши да не му показва жълт картон. Иванов бързо изпълни фаула, топката стигна вдясно до Александров, който центрира по тревата успоредно на голлинията, но никой не успя да засече острото подаване.

ВИДЕО и СНИМКИ: Лудогорец тръгна с победа над Астра в Австрия

източник: Gong.bg

Астра опита да върне попадението с добра атака по левия фланг, която завърши с хубаво центриране към далечната греда. Там на 10 метра от вратата непокрит остана Ивановски, но нападателят не успя да овладее топката и тя излезе в аут. Малко преди това пък Александър Барт бе санкциониран в жълто, след като загуби леко топката от притичалия Будеску и го атакува в гръб, без шанс да играе с кълбото.

3 минути преди края на първата част играчите на Богдан Стеля получиха правото да изпълнят пряк свободен удар отдясно по атаката си.  Топката бе изсипана в наказателното поле и след серия от рикошети стигна вляво до Бен Джимя. Защитникът я копна назад към Ивановски, който от 12 метра стреля от въздуха, но на метър и половина над гредата.

ВИДЕО и СНИМКИ: Лудогорец тръгна с победа над Астра в Австрия

източник: Gong.bg

Само 5 минути след почивката Бакалов можеше да увеличи преднината на своя тим, след като Витиня центрира добре отляво. Полузащитникът опита да засече с шпагат кълбото, но пасът се оказа прекалено силен. При последвалата контраатака на румънците Бургзорг фаулира Будеску на 25 метра леко вляво спрямо вратата. Потърпевшият стреля технично, но Голубович с една ръка изби в корнер топката, която летеше под гредата.

В 66-ата минута появилият се на смяна Иван Стоянов преодоля двама бранители в наказателното поле, стигна до аутлинията и върна назад към Шоко. Крайният защитник обаче отправи изключително неточен удар с по-удобния си десен крак.

ВИДЕО и СНИМКИ: Лудогорец тръгна с победа над Астра в Австрия

източник: Gong.bg

Малко по-късно - в 70-ата минута - се стигна до втория жълт картон на Барт в мача. Бранителят повали на тревата нахлуващия между него и Гулдан Ивановски. Реферът на двубоя Ханс Хеу нямаше друг избор, освен да изгони бранителя на разградчани. Съдиите не се съгласиха някой от резервните играчи на Лудогорец да влезе на мястото на французина, така че българският тим трябваше да доиграе срещата с 10 души.

Илиян Димитров, който малко по-късно влезе на мястото на Станислав Генчев, зае мястото на Барт в сърцето на отбраната.

ВИДЕО и СНИМКИ: Лудогорец тръгна с победа над Астра в Австрия

източник: Gong.bg

В 74-ата минута обаче Хеу реши да не надува свирката, когато Иван Стоянов нахлу на скорост през централната защита на румънците и очевидно бе препънат малко пред границата на наказателното поле.

Броени минути преди последния съдийски сигнал Кишада опита с тънък пас между централните бранители да изведе Мишо Александров на стрелкова посиция, но защитник в бяло пресече подаването. В 90-ата минута пък тежък удар на Марселиньо от 20 метра изпоти максимално вратаря Молдован.

ВИДЕО и СНИМКИ: Лудогорец тръгна с победа над Астра в Австрия

източник: Gong.bg

По този начин българският шампион триумфира в първата си проверка по време на лагера в Австрия. Следващата контрола на разградчани е на 29 юни срещу тима на Своровски.

ЛУДОГОРЕЦ РАЗГРАД - АСТРА ПЛОЕЩ 1:0

1:0 Иванов 31'

Съставът на Лудогорец: Голубович; Шоко, Барт, Мантула /60'/, Кайсара; Александров, Генчев (к) /73'/, Бургзорг /60'/, Витиня /60'/; Иванов /60'/, Бакалов /60'/.

Резерви: Чворович; Гулдан /60'/, Дяков /60'/, Марселиньо /60'/, Кишада /60'/, Стоянов /60'/, Костадинов, Димитров/73'/.

Със съдействието на HUVEPHARMA