Локомотив Пловдив изигра много силни 90 минути в контролата срещу норвежкия Стрьомгодсет, но победи само с 2:0 във втората си проверка в испанския курорт Марбея.

ВИЖТЕ ГОЛОВЕТЕ ТУК!

Пловдивчани започнаха много силно мача и Раймонди можеше да вкара гол още в 10-та минута, но не успя да засече топката и да я прати във вратата на Крамер. Последваха още няколко сериозни пропуска на уругвайския нападател, който в края на първото полувреме вбеси Христо Бонев и Неделчо Матушев с изявите си.

В 33-та минута след центриране в наказателното поле на Стрьомгодсет Уотсън се опита да избие топката, но кълбото срещна напречната греда, а след това излезе в корнер.

Четири минути по-късно в 37-та след грешка в защитата на норвежците Раймонди остана сам срещу Крамер, но стреля в страни от вратата на Стрьомгодсет.

Локомотив Пловдив получи право да изпълни дузпа в 52-та минута, когато Здравко Лазаров бе съборен от защитник в наказателното поле на норвежкия тим и съдията посочи бялата точка. Лазаров реализира наказателния удар в 53-та минута за 1:0.

Пловдивчани бързо удвоиха своята преднина, след като в 55-та минута Христо Златински с техничен удар по диагонала прехвърли Крамер и вкара много красив гол.

В края на мача дебют за Локомотив Пловдив направи младежкия национал на Сърбия Ненад Лукич, който се появи на мястото на Здравко Лазаров.

Следващата контрола на Локомотив Пловдив по време на лагера им в Марбея е на 31 януари срещу Локомотив Москва от 17 часа.