Локомотив София победи с 2:0 Черноморец Бургас в контрола пред близо 400 зрители на стадиона в столичния квартал „Надежда”. В състава на „железничарите” пък много добре впечатление направиха тримата чужденци – босненецът Мирза Мешич, македонецът Мариян Андонов и унгарецът Арпад Майорош.

Срещата бе наблюдавана от черногорския кондиционен треньор на Металург Скопие Владимир Вуксанович. Македонският тим е съперник на Локо Сф в Лига Европа.

В ложата на стадион „Локомотив” бе и новият главен скаут на ЦСКА Росен Кирилов, който следи за играта на първите два съперника на „червените” в шампионата. В ложата бе и новото попълнение на Локо Сф Коста Янев

През първото полувреме двубоят бе равностоен, но играчите на Димитър Димитров – Херо стояха малко по-добре на терена. След почивката нещата се промениха и „железничарите” играеха по-силно от своя противник. Така, логично се стигна до две попадения във вратата на бургазлии.

В 56-та минута унгарецът Майорош бе съборен от португалеца Миляеш на два три метра от границата на наказателното поле на черноморец. Любомир Божинов изпълни технично прекия свободен удар и вкара за 1:0 в полза на Локо Сф.

Домакините удвоиха преднината си в 86-та минута – последва центриране, което намира абсолютно непокрит Мариян Андонов, който от 5 метра стреля с глава, но Ник Дашев спаси блестящо. Атаката на Локо Сф обаче продължи, последва ново центриране отдясно, и този път Мешич бе безкомпромисен с глава за крайното 2:0.