Отборът на Литекс постигна победа и равенство в двете си проверки, които игра днес в Свиленград. Тимът на Христо Стоичков мери сили с отборите на Свиленград и Чавдар Етрополе, като мачовете бяха с продължителност от 50 минути.

В първата среща "оранжевите" не успяха да преодолеят домакините от Свиленград, завършвайки при резултат 0:0. Във втория двубой Светльо Тодоров вкара единственото попадение за 1:0.

Двубоите бяха част от тристранния блиц-турнир, организиран на стадион "Колодрума", който в крайна сметка бе спечелен от домакините от Свиленград. В първия мач от тристранната надпревара Свиленград се наложи над Чавдар с 2:0.

ВИДЕО и СНИМКИ: Литекс с победа и равенство в Свиленград

Ето и първата единайсеторка на Стоичков:

1.Илко Пиргов, 33. Николай Бодуров, 18.Илия Миланов, 5.Бернар Итуа, 3.Петър Занев, 15.Томи Костадинов, 21.Александър Цветков, 7.Христо Янев, 14.Армандо Ваюши, 27.Момчил Цветанов, 99.Марсело Никасио (24.Борислав Борисов)

Първи мач: СВИЛЕНГРАД - ЛИТЕКС 0:0 (50 минути)

14:30: Начало на мача

8 мин: Хубаво центриране на Петър Занев отляво, топката стигна до непокрития в наказателното поле Никасио, но малко преди той да стреля се подхлъзна и не успя да уцели коженото кълбо с глава, а нахлуващия от втора позиция Момчил Цветанов също не успя да стигне до него.

9 мин: Христо Янев намери в коридор нахлуващия отляво Армандо Ваюши, той стигна до аутлинията и върна топката към точката на дузпата, Момчил Цветанов стрела силно, но вратарят на Свиленград успя да отрази неговия удар.

37 мин: Принудителна смяна в отбора на Литекс. Дебютиращия с оранжевия екип Марсело Никасио напуска терена с проблеми в левия глезен след сблъсък в центъра с футболист на домакините. Борислав Борисов влиза на мястото на Никасио.

Жълти картони за груба игра получиха Христо Янев и Петър Занев.

50 мин: Край на мача

ВИДЕО и СНИМКИ: Литекс с победа и равенство в Свиленград

Втори мач: ЧАВДАР - ЛИТЕКС 0:1 (50 минути)

Съставът на Литекс:

30. Евгени Александров, 16: Страхил Попов, 6.Максим Жос, 29.Пламен Николов, 4.Васил Божиков, 19.Румен Руменов, 10.Сандриньо, 2.Кирил Динчев, 9.Светослав Тодоров, 11.Тиаго Мирасема, 24.Борислав Борисов

15:35: Начало на мача

11 мин: Кирил Динчев получава от Мирасема, проби отдясно и центрира, топката стигна до Светльо Тодоров, той я укроти в наказателното поле, но защитници на Чавдар не му позволиха да се обърне и да стреля.

30 мин: Двойна смяна за Литекс. Напускат Кирил Динчев и Борислв Борисов, а на техните места се появяват Александър Цветков и Момчил Цветанов

32 мин: Сандриньо извежда Тиаго Мирасема отдясно, бразилецът стигна до границата на нак. поле, шутира по диагонала, вратарят на Чавдар изби топката право в краката на Светльо Тодоторв, който откри резултата.

38 мин: Мирасема извежда Тодоров сам срешу вратаря на Чавдар, но нападателят не успя да при опита си да вкара втория си гол в мача.

42 мин: Страхотна триходова комбинация, започната от Светльо Тодоров, преминала през Сандриньо завърши с удар на Тиаго от 13 метра, насочен към долния десен ъгъл, но вратарят Орлинов отново се намеси добре и изби в корнер.

50 мин: Край на мача.