Отборът на Левски победи Славия с 1:0 в мач от 11-я кръг на А група. Най-старото столично дерби се игра в квартал „Овча купел“.

„Сините“ успяха донякъде да се реваншират за равенството в края на изминалия сезон, което коства титлата на тима. Поради ранния етап на шампионата и настоящата позиция на Левски в класирането обаче, едва ли успехът може да се счита за „разчистване на сметките“. Единственият гол в мача реализира Ларсен Туре през второто полувреме.

След победата Левски се изкачи на четвъртата позиция в подреждането с 18 точки, преди да са се изиграли останалите мачове от кръга. Славия е на 10-о място с 11 пункта.

ВИДЕО ОТ СТОЛИЧНОТО ДЕРБИ - ТУК!

През първото полувреме двата тима не успяха да си вкарат гол, а играта бе почти равностойна, въпреки че по отношение владеене на топката, сините имаха леко предимство. Двата тима създадоха по няколко добри ситуации пред съперниковата врата, без да блестят с играта си.

В 12-та минута Владимир Гаджев пое топката извън наказателното поле, напредна, но вратарят Георги Петков се намеси, направи няколко крачки напред, за да не позволи на полузащитника да стреля. Преди почивката Гари Родригес и Ларсен Туре получиха шанс да изведат своя тим напред, но така и не намериха начин да преодолеят страна на „белите“.

Милен Василев и Атанас Курдов можеха да дадат преднина на Славия през първото полувреме, но опитите им се оказаха безуспешни.

ВИДЕО и СНИМКИ: Левски взе реванш от Славия, но не съвсем

източник: LAP.bg

След подновяването на играта, Левски заигра далеч по-добре и по-активно. Това доведе до желания от Славиша Йоканович резултат в 57-та минута. Преди това обаче Георги Петков на два пъти спаси мрежата. В 46-та минута Пламен Димов стреля с глава след центриране на Гаджев от корнер, а малко след това стражът отрази диагонален шут на Гари Родригес.

ВИДЕО и СНИМКИ: Левски взе реванш от Славия, но не съвсем

източник: LAP.bg

Бившият вратар на „сините“ обаче не успя да реагира, след като Ларсен Туре засече топката с глава за 1:0 при центриране отляво на Нуно Пинто. Футболистите на Левски „отпразнуваха“ попадението с „люлка“ заради радостта на Димитър Макриев, който се сдоби с второ дете по-рано през деня.

ВИДЕО и СНИМКИ: Левски взе реванш от Славия, но не съвсем

източник: LAP.bg

След гола играчите на Левски започнаха да действат далеч по-уверено, макар да не впечатлиха много с представянето си. При една от малкото опасности пред вратата на Горан Блажевич, стражът излезе и улови топката, непосредствено преди нахлуващия Галин Иванов да стигне до нея.

До края на мача Гари Родригес създаде още няколко положения пред вратата на домакините. В крайна сметка последният съдийски сигнал дойде при 1:0.

Преди началото на срещата част от агитката на домакините се снима с изкуствени мустаци, като препратка към жест на вратаря Георги Петков по адрес на Тодор Батков от преди няколко месеца.

ВИДЕО и СНИМКИ: Левски взе реванш от Славия, но не съвсем

източник: LAP.bg

Привържениците на „сините“ също сменяха транспарант след транспарант, с желание да покажат, че не са забравили този скандален мач от преди няколко месеца на „Георги Аспарухов“, с който Левски изпусна шанса да стане шампион на България.

ПРОСЛЕДЕТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

ВИДЕО и СНИМКИ: Левски взе реванш от Славия, но не съвсем

източник: LAP.bg