Съдия №1 на България в последните години Антон Генов даде пищно тържество по случай юбилея се 25 години като професионален рефер и завършек на спортната си кариера. Всеки един от десетките поканени получи съдийска свирка с неговото има е надпис „25 години футболен съдия”. Той самият пък бе удостоен от колегите, приятелите и гостите си с огромни дарове – плакети от БФВ, Министерството на физическото възпитание и спорта, доста от футболните ни клубове, учреждения, скъпи дарове на известни марки, картини и огромни букети.

На входа на залата четири чаровни момичета в реферски екипи, но на високи токчета раздаваха на гостите съдийските атрибути, струнен квартет пък озвучаваше преди началото на юбилейното тържество, а освен отрупаните маси с качествени напитки и бюда, имаше и над еднометрова торта във формата на футболен терен. Самият Генов преди да поздрави гостите си от импровизираната сцена, позволи на присъстващите да видят кратка извадка с избрани моменти от неговите 25 години като футболен съдия, 15 години в А-футболна група, 13 години като международен рефер, 260 мача в елитното ни първенство, 12-те му вечни дербита Левски – ЦСКА, 3 финала за Купата на България и 2 финала за Суперкупата на страната.

Най-многочислена бе групата от съдии на тържеството в столичен хотел, като имаше както бивши така и настоящи рефери. Сериозно бе присъствието и от страна на ЦСКА – Димитър Борисов, Димитър Пенев, Дуци Симонович, Димитър Димитров и други.

Бившият национален треньор Пламен Марков също бе сред гостите и сподели: „Всички знаете най-добрите изяви на Генов и не е сега момента да му поставяме оценка. Както в живота, така и в спорта, а и в съдийството, рекордите са за това да бъдат подобряване. Рано или късно неговите успехи като отличен съдия, ще бъдат подобрени. Вярвам, че това ще стане не след дълго време. От няколко години говоря едно и също, знаете мнението ме за българския футбол и часове няма да ни стигнат да изброим проблемите”.

ВИДЕО и СНИМКИ: Генов раздаде свирки, но получи много плакети, скъпи подаръци и цветя

източник: Gong.bg

„Генов трябваше да продължи да свири. Ние имаме доста добри ръководители на българското съдийство, трябва да ги оставим да си вършат нещата по най-добия начин, не може да станат нещата от днес за утре, а трябва да им се даде време. Ако обаче не се получа, тогава трябва да се мисли за промени. Но според мен Антон става за ръководител!”, това пък каза Даниел Боримиров.

ВИДЕО и СНИМКИ: Генов раздаде свирки, но получи много плакети, скъпи подаръци и цветя

източник: Gong.bg

ВИДЕО и СНИМКИ: Генов раздаде свирки, но получи много плакети, скъпи подаръци и цветя

източник: Gong.bg