Отборът на Левски постигна категорична победа с 6:1 над Нефтохимик в мач от 23-я кръг на А група. Двубоят се игра на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен, на който бургазлии домакинстват. С успеха „сините“ добиха самочувствие преди мача за Купата на България в четвъртък срещу вечния съперник ЦСКА. Вчера „червените“ също постихнаха голяма победа в шампионата, след като надиграха със 7:0 Любимец.

Победата над аутсайдера осигури третото място на Левски през зимната пауза с 43 точки, след Литекс и Лудогорец и на една точка пред "червените" на Стойчо Младенов. В герой за столичани се превърна Гари Родригес, който записа два гола и две асистенции под Сините камъни.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ТУК!

В първия мач от първенството между тези два съперника, „сините“ се наложиха с 6:0 на собствения си стадион над Нефтохимик.

Двубоят започна много обещаващо. Още в 6-та минута Левски поведе в резултата след заучено положението от фаул в полза на гостите отляво по нападението. Гари Родригес изпълни по земя, покрай изградената стена, Орлин Старокин продължи с удар движението на топката, която се оказа в мрежата за 1:0.

В 15-та минута столичани поведоха с 2:0. При един от пробивите отдясно на Гари Родригес, Димитър Макриев засече центрирането отблизо. При попадението останаха съмнения за засада.

Класическият резултат в полза на „сините“ бе оформен в 33-та минута. Антонио Вутов изведе чудесно през центъра Димитър Макриев, който излезе сам срещу вратаря Петър Денчев, преодоля го и отбеляза за 3:0.

Началото на второто полувреме не предложи толкова голям заряд на терена, затова и следващото попадение в мача падна в 71-та минута. След двойно подаване между Гари Родригес и Ларсен Туре, роденият в Холандия играч нахлу в наказателното поле и реализира за 4:0.

Само 120 секунди по-късно обаче Нафтата показа, че може да хапе. След центриране в наказателното поле на Левски, при мелето, топката се чукна в Алехандро Перес, който си отбеляза автогол за 1:4.

В 78-та минута обаче „сините“ получиха право да изпълнят дузпа. Антонио Вутов бе препънат в наказателното поле от Сечков, а Гари Родригес бе точен за 5:1.

В последната минута от редовното време падна и шести гол във вратата на домакините. Пробив на Нуно Пинто отляво, последва центриране, а Илиян Йорданов засече с глава за 6:1.

С победата Левски заема трето място в подреждането с 43 точки, докато Нефтохимик остава на предпоследната позиция с едва 12 пункта.