Звездата на Ботев Пловдив Юнес Хамза заяви, че се надява наставникът на тима Станимир Стоилов да остане в клуба и през следващия сезон. Тунизиецът коментира информациите в медиите, които гласят, че Мъри ще напусне „канарчетата” след края на сезона.

„Дойдохме в Пловдив заради треньора. Той ни гласува доверието си и тук е моментът да му благодарим. Ще се опитаме да спечелим всеки следващ мач и така да му се отплатим. Силно се надявам той да остане в Ботев и през новия сезон. Но дори и да си тръгне, ние оставаме защото имаме договори с клуба”, категоричен бе централният нападател.

Той получи наградите си за играч на 24-ти и 31-ви кръг в анкетата на „Пресклуб България”. Хамза дебютира ударно в българското първенство изригвайки срещу Лудогорец с 2 гола за 2:2 в 24-ти кръг на А група. Той събра 11 от 22 възможни гласа на футболните специалисти гласували в анкетата изпреварвайки Данило Асприля от Литекс (7 гласа) и Мартин Камбуров от Локомотив Пловдив (3 гласа). В 31-ия кръг на първенството тунизийският национал отново вкара два гола – при домакинската победа над Литекс с 2:1. За този кръг събра 12 гласа, оставяйки зад себе си Даниел Димов от Левски с 4 гласа и Върджил Мисиджан от Лудогорец и Мартин Камбуров с по 3 гласа.

Хамза сподели и впечатленията си от българското първенство: „Тук терените не са много добри. Дори са по-лоши от тези в Румъния. Това, разбира се, оказва влияние върху играта ни. В Ботев обаче организацията е на много високо ниво. Когато бъде построен новият стадион, нещата ще бъдат блестящи!”

„Имаме за цел да спечелим Купата на България. Това е важно и за Ботев като клуб, и за нас поотделно. Все пак този трофей ще влезе във визитките ни. Хвърлихме много усилия за да стигнем финала и трябва да го спечелим”, сподели перлата в зимната селекция на „канарчетата”.

„Имаме добър отбор и се стараем да печелим всеки мач. Не мога да определя точно, защо не можем да влезем между първите три тима. В Ботев са събрани много добри футболисти и гарантирам, че през новия сезон ще сме много по-силни”, завърши Юнес Хамза.