Левски претърпя поражение от Черно море с 1:2 на стадион „Тича“ във Варна. „Сините“ проспаха голяма част от двубоя и си тръгнаха огорчени от морската столица. Поражението отдалечи още повече момчетата на Тони Здравков от челните места, а успехът е много важен за четата на Георги Иванов в битката за място в първата седмица.

Двубоят започна с лек натиск на Левски. „Сините“ обаче не стигнаха до опасна ситуация, заради статичната игра на своите нападатели. Столичани пробваха няколко флангови атаки и центрирания, но без видим резултат.

След 15-та минута футболистите на Георги Иванов погледнаха към вратата на гостите от София. Черно море започна да реди атаки. Коконов пробва хубав удар от 16 метра, но Пламен Илиев изби в корнер. Бакари също получи възможност в наказателното поле на Левски, но Мюлдер парира шута му.

В 20-та минута Левски стигна до ситуация пред вратата на Китанов. Пинто центрира хубаво от ляво, но Мюлдер засече лошо топката и домакините не допуснаха изстрел към вратата си.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Кевин Бру направи груба грешка в средата на терена в 29-та минута. Последва остра контра на Черно море, но Пламен Илиев изпревари Бакари и изчисти топката.

В 33-та минута централният защитник на „сините“ Даниел Димов стреля от границата на наказателното поле, но топката излезе на два метра в страни от вратата на Китанов.

Две минути по-късно феновете на „Тича“ станаха свидетели на интересен момент. Реферът Христо Ристосков отсъди дузпа за Черно море, тъй като реши, че Пламен Илиев е фаулирал Бакари. След консултация с един от своите дежурни асистенти, съдията отмени решението си. Телевизионните повторения показаха, че реферите сякаш са взели правилно решение.

В 38-та минута Левски остана временно с човек по-малко на терена, защото главата на Орлин Старокин бе разбита от Сашо Емилов. Треньорите на Левски пък решиха да сменят Кевин Бру още преди да е дошла почивката, а на неговото място се появи Пламен Димов.

Черно море продължи да натиска, а малко по-рано греда удари Бергонси, като имаше и намеса на Пламен Илиев. В 41-та минута Черно море поведе логично, а атаката за попадението беше отлична. В автор на гола се превърна капитанът на домакините Георги Илиев, който преодоля технично Пламен Илиев. До края на първата част Левски не успя да отвърне на удара и почивката дойде с логична преднина за тима на Гонзо.

След почивката треньорите на Левски пуснаха в игра Макриев, който замени Мирослав Иванов. Влизането на втори таран не доведе до нещо интересно за „сините“ в предни позиции.

В 61-та минута Черно море стигна до фаул. Георги Илиев центрира от дясно по атаката на „моряците“. Пламен Илиев излезе неразчетено, а Бакари го наказа и вкара с глава.

Слабият Генков бе сменен от Боби Цонев, но Черно море заложи на опасни контри. Бакари пропусна добра възможност, след като пропусна да подаде на Коконов, който щеше да вкара на празна врата.

В 70-та минута домакините имаха чудесен шанс, но удар с глава на Жоро Илиев не попадна в мрежата, а излезе в аут.

Левски стигна до попадение седем минути по-късно. Нуно Пинто центрира от ляво по атака. Китанов не се намеси добре, топката се чукна в горната греда и стигна до Туре, който вкара в празната врата.

В последните минути на двубоя играта загрубя. Стигна се до сблъсък между играчи от двата отбора. Съдията Ристосков извади жълт картон на Сашо Емилов, който вече имаше такъв и трябваше да напусне терена.

В заключителните минути на двубоя Левски натисна, но доста стихийно и в крайна сметка загуби двубоя. Това беше трети мач между „сините“ и Черно море на Гонзо. До този момент легендата на Левски не знае вкуса на загубата. Има два хикса и една победа.

Черно море и Георги Иванов все още нямат загуба на "Тича" през сезона. Легендата на Левски може да се похвали с победи у дома над Лудогорец, ЦСКА и "сините".

С успеха "моряците" заемат временното седмо място, с 30 точки, само с една по-малко от Левски, Ботев Пд и Локомотив Пд. Останалите отбори обаче все още не са изиграли мачовете си от 19-я кръг.