Отборът на Ботев Пд стигна до нелека победа над един от опашкарите в класирането на А група. „Канарчетата“ се наложиха трудно над Нефтохимик с 1:0, в мач от 25-я кръг, състоял се стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен и преминал под непрекъснат дъжд и неприятен вятър.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА БОТЕВ ВИЖТЕ ТУК!

Автор на единственото попадения в срещата бе Феребори Доре, който даде аванс на тима си още през първата част, но в последствие повторенията показаха, че попадението му е било от засада. Двадесетина минути преди края на двубоя пък имаше игра с ръка на Абел Анисе в наказателното поле на Ботев след удар на Диан Лефтеров, но главният рефер Иван Кирилов прецени, че е било неволно и посочи играта да продължи.

Съставът от Бургас се бранеше умело през първата част, а това затрудни в известна степен „канарчетата“. Въпреки това обаче, момчетата на Станимир Стоилов създадоха повече положения пред вратата на „шейховете“, които домакинстваха в Сливен. Вторите 45 минути минаха в доста по-забързано темпо, като през първите минути тимът от града под тепетата определено доминираше, но с напредването на времето „шейховете“ се активизираха и определено имаха ситуации за изравняване.

Пловдивчани стигнаха до няколко статични положения през тези първи 45 минути, а резултатът бе открит след 33 минути игра. Хубаво двойно подаване между Юнес Хамза и Томаш Иршак доведе до пас на последния към Феребори Доре, който се пребори и покоси от малка дистанция вратата на символичните домакини – 0:1. Многото повторения на ситуацията показаха, че голмайсторът за състава на Ботев е бил в положение на засада.

До края на първите 45 минути Ботев стигна до още няколко положения, но така и не успя да ги материализира с успех.

В началото на второто полувреме се забеляза силно оживяване в редиците на Ботев. Футболистите на Мъри Стоилов спретнаха само за няколко минути няколко опасни атаки, а само малшансът им попречи да увеличат аванса си.

Първо в 51-ата минута Юнес Хамза напредна, елиминира Георгиев, но ударът му срещна десния страничен стълб на вратата на бургазлии.

ВИДЕО: Гол от засада даде три точки на Ботев срещу Нефтохимик

източник: http://www.botevplovdiv.bg/

Само минута по-късно Доре проби от ляво, намери добре Мариян Огнянов, който отправи удар, минал над напречната греда. Малко след този епизод от мача, се забеляза значително активизиране от страна на Нефтохимик. Пред символичните домакините се разкри чудесна възможност в 57-ата минута. Любомир Божинов центрира от корнер от ляво на вратата на Адам Стаховяк, топката стигна до влезлия като резерва Георги Петков, но ударът му мина над напречната греда.

Възпитаниците на Златко Янков имаха и други ситуации пред себе си, а в 71-ата минута дойде една от тях. Домакините от Бургас стигнаха до корнер, Любомир Божинов центрира, последва разбъркване, но топката бе изчистена. „Шейховете“ обаче отнеха отново, а Диан Лефтеров засече центриране в наказателното поле. В опита си да изчистят футболистите на Мъри Стоилов, Абел Анисе игра с ръка. Главният съдия Иван Кирилов обаче прецени, че това е било неволно и посочи играта да продължи.

В предпоследната минута на срещата Станислав Жеков влезе изключително грубо в краката на Иван Цветков, а главният рефер вдигна жълт картон.

В класирането Ботев е 6-и с 43 точки, а „шейховете“ са последни, 14-и, с 12 пункта. В следващия кръг „канарчетата“ посрещат Локо Сф, а Нефтохимик гостува на Пирин Гоце Делчев.