Президентът на Локомотив Сф Николай Гигов се появи на тренировката на отбора си след поредния неудачен мач, сега в Гоце Делчев, загубен с 0:2. Той даде ексклузивно интервю за Гонг, в което отхвърли тръгналите слухове за треньорска рокада.

Г-н Гигов, виждаме ви тук при отбора, който напоследък не се представя много добре. Някакви мерки взимате ли?

Ние сами трябва да се изкараме от тази ситуация, в която сме се вкарали. Каквото има, аз съм им казал. Мисля, че са ме разбрали.

Има ли нещо, което да се променя оттук – нататък. Наказателни мерки ще предприемете ли?

Това, което вътрешно ще предприемем, си е наш вътрешен проблем. Това, което те трябваше да чуят от мен, вероятно са го чули и ще си вземат бележка. Оттук – натам им е ясно какво трябва да последва, за да излязат от тази ситуация, в която са се вкарали сами.

Резюмирано можете ли да кажете пред медиите каква точно е основната мисъл?

Не искам да говоря повече. Само ще ви кажа, че тази седмица ще гледаме да поработим, да се поуспокоим. Да си свършим работата тези два мача и после всеки каквото е заслужил и каквото е играл тази година, ще си го получи.

Отборът е на границата на изпадащите отбори, има малко точки. Това притеснява ли ви?

Притеснява ме това, че отборът не играе добре. И след като отборът не играе добре, има и малко точки. Все пак това е Локомотив и не може да стои в това състояние.

По средата на полусезона отборът направи някои добри мачове. Защо след това отново изпадна в безтегловност?

Всеки отбор има пикове и спадове. Когато си в спад, трябва сам да излезеш от него. Няма какво да говорим по този въпрос.

Гласувате ли доверие на треньорския щаб?

Абсолютно. Велков си остава старши треньор и оттук – нататък те трябва сами да си решат нещата.

Намираме се на стадион „Локомотив“. Кога най-сетне ще видим отбора да играе домакинските си мачове тук?

Вижте, ще ви кажа докъде сме го докарали дотук. След смяната на председателя на спортния клуб дойде нов човек – Даме Стойков. Благодаря му, че сме почти всеки ден заедно, за да решим този проблем. Това, което последно ни остава и последно правим е един план за реконструкция на козирката. Осигурили сме всичко останало. Предишният план и експертизата са платени от мен и са направени. Парите са ни осигурени за ремонта. Въпросът е, че без този план ние не можем да направим нищо.

Последно, домакинските ви мачове с Черноморец и Литекс тук ли ще се играят или някъде другаде?

Аз лично смятам, че е много трудно е да се случи да играем тук. Всеки Божи ден с Даме Стойков се виждаме или се чуваме и ходим по разни институции. Ситуацията е много забатачена. Мисля, че ще стане и ще бъде решена, но ако не се случи сега, до края на годината. Ние ремонтите ги започнахме, виждате отвън. Това, което е по предписание ще го правим. Правим още един терен, ще има и още един изкуствен, за да влезем в този ритъм, в който очаквахме.

Евентуално напролет ли ще играете на „Локомотив“?

Това е най-късната дата. Вече сме накрая.

Ремонтират залата. Какво точно ще се прави?

Залата си остава такава. Ремонтът в другата зала ще я превърне за пресконференции и коктейли.