Босът на Локомотив София Николай Гигов се появи на общото събрание на своя клуб в кино „Освобождение“ и произнесе реч пред акционерите. Веднага след това той напусна сбирката, като остави оторизирания от него адвокат Ирина Кънева да го представлява като главен акционер с неговите 71%.

На събранието присъстват 82% от притежателите на акции в Локомотив София и то е лигетимно.

Гигов изненада всички при произнасянето на речта си с насрочването на ново Общо събрание на Локомотив София, което ще се проведе на 29 февруари. На тази дата, която присъства само на високосна година той се надява вече да има официално решение за завръщането на отбора на стадион „Локомотив“.

„Имам уверението на премиера Бойко Борисов, че до две-три седмици този въпрос ще бъде решен положително. Знае се, че неговата дума тежи. Смятам, че клуб с 82-годишна история като Локомотив София трябва да продължи да съществува с мен или без мен. Това чергастване по стадионите не бива повече да съществува. Само за наеми плащаме между 18 и 30 хиляди лева. Знаете, че в последните месеци умишлено се бях оттеглил малко в страни, но през това време поддържах жизнения минимум за клуба. Наистина има три-четири месеца забавяне на парите на играчите, но преди това те са взели толкова много пари, че не е логично тяхното поведение. Искам да кажа, че Локомотив София е един от клубовете, които дължи най-малко пари – около 400 хиляди лева. Същевременно чакаме забавения транш от 250 хиляди долара от Дерек Асамоа. Казал съм на Тони Велков да работи така, както смята за добре за доброто на Локомотив София. Ако до 29 февруари се появи някой, който иска да ме смени, аз съм готов да му предоставя акциите. При всички положения, ако напусна Локомотив, ще напусна и футбола. Да се надяваме, че на следващото общо събрание на 29 февруари Локомотив София ще има стадион независимо от това дали аз съм собственик на клуба или някой друг. Така или иначе аз ще продължа да помагам на Локомотив София и за в бъдеще“, заяви Гигов.

Той добави, че лично в ролята на частен клуб, какъвто е Локомотив София преди време е дал 85 хиляди лева за експертиза на проблемните носещи въжета на стадион „Локомотив“.

Гигов заяви също, че всички ремонтни дейности в частта, която използва Локомотив София са били поети от него.

Веднага след произнасянето на речта си, Гигов напусна общото събрание, оставяйки своята адвокатка като свой представител.

Очаква се да бъде освободен досегашния Управителен съвет от девет души и да бъде избран нов такъв.

Новият силен човек в Левски Иво Тонев не присъства на сбирката на железничарите, но се очаква да бъде сред освободените членове на досегашния УС.