Новото попълнение на Славия Филип Филипов вече няколко седмици впечатлява ръководството на “белите”. Той разтрогна договора си със Сливен, като се отказа от доста пари, които имаше да получава, за да потърси развитие в един от столичните клубове.

ВИДЕО С ИНТЕРВЮТО НА ФИЛИП ФИЛИПОВ ТУК!

“Разтрогнах договора си със Сливен по взаимно съгласие, отказах се от заплатите, които имах да взимам. Отборът на Славия бе най-настоятелен да ме привлече, затова избрах Славия,” сподели Филипов. “Моето желание бе да играя в отбор с амбиции, с големи цели, а Славия е точно такъв. Много се радвам, и се надявам да постигнем успехи и още тази година да играем в евротурнирите.”

“Добре се чувствам, нови момчета, надявам се да се приспособим. Чувствам се добре с екипа на Славия. Играта ми трябва да я оценява треньорът, надявам се, за се представям добре,” продължи оставящият отлични впечатления футболист.

“Няма титуляри, който се представя добре в тренировъчния процес, в контролите, той играе. Няма твърди титуляри, трябва да си заслужиш това,” потвърди и думите на Емил Велев защитникът.

“Аз другите отбори не мога да коментирам. Надявам се да проведем една добра подготовка, да се обиграем, новите момчета да се приспособим към отбора. С добрата игра ще дойдат и победите,” добави Филипов за конкуренцията в А група.

На младия футболист му бе трудно да коментира случващото се в Сливен, но все пак призна: “Положението в Сливен мисля, че цяла България го знае. Не е леко. Надявам се да се спасят, оставих много приятели там. Аз си взех сам решение да напусна, търсех друго предизвикателство.”

Той сподели и от колко заплати се е отказал, за да осъществи трансфер:“За шест месеца. Имах да имам заплати, разтрогнах договора, това мога да кажа. Нямам представа защо се случи така. Когато аз видях начин да се махна от Сливен, предпочетох да премина в по-голям отбор. Иначе отношението спрямо нас беше добро. Има криза, нормално е да има забавяния. Мъчно ми е това, което се случва със Сливен, но това е животът. Имам нов отбор и вече изцяло мисля за него. Успех на Сливен и дано да се спасят.”

“Амбициите ми са да се представя добре в подготовката и да се надявам, че ще спечеля титулярно място, и ще се преборим за Лига Европа,” завърши Филип Филипов. “Аз мога да играя и отляво и отдясно. Треньорите преценяват. Важното е да съм титуляр и да играя.”