Повторният престой на италианския Ботев в България ще бъде твърде кратък. Франческо Салерно и футболистите, доведени от него, хващат обратния път за Апенините още в сряда. Те стигнаха до това решение, след като публиката на Ботев Пловдив ясно им каза, че са нежелани в Пловдив.

По-рано тази вечер играчите, които се канеха да участват в българското първенство, пристигнаха в хотел Беркут в Брестник. На тях им се наложи да чакат няколко часа във фоайето Франческо Салерно, който първо се отби до БФС да плати глобите на жълто-черните.

Около 23 часа Салерно пристигна при отбора и плати престоя на групата за една нощ. Чакащите го около 300 привърженици на канарчетата излъчиха няколко свои представители, които седнаха на разговор със Салерно в ресторанта на хотела. След около 5 минути на добре познати общи приказки от страна на италианеца, ултрасите тропнаха по масата и му казаха, че има срок до утре да си тръгне от Пловдив. Минути по-късно Салерно обяви, че той и водената от него група поемат обратния път към Италия още утре.

Пречка може да се окаже единствено осигуряването на самолетни билети, ако такива не се намерят, италианците ще преспят в София в сряда вечер.