Жермен Тико Месина е поредното ново попълнение на Етър в опита му да се измъкне от дъното на класирането в „А” група. Вчера „виолетовите” привлякоха младежки национал на Камерун, който за своите 22 години има добра визитка.

Тико Месина е роден на 29 април 1990 г. в Яунде (Камерун). Висок е 173 см и тежи 65 кг. Играл е в отбора до 19 г. на немския Дуисбург, откъдето отива в Еспаньол с амбиции да пробие в Примера дивизион. Оттам обаче е преостъпен в Компостела (2009/2010), после играе в Понтеведра (2010/2011), а последния сезон е отново в Еспаньол Б.

Младежки национал е на Камерун и е титуляр по време на световното първенство за юноши до 20 години, където играе в мачовете срещу Германия, САЩ и Корея, като бележи попадението в последния мач, както и в шампионата за Купата на нациите на Африка през 2009 г. Играе като десен и ляв външен халф.

Тико води подготовка с етърци от десетина дни и игра в контролата срещу старшата възраст, като вкара с глава първия гол за победата с 4:1. След като подписа с „виолетовите”, Тико вчера бе веднага картотекиран в БФС и се очаква днес да попадне в групата за мача с Лудогорец.