Новият главен селекционер в Левски Дончо Донев бе любезен да даде обширно интервю по време на първия си работен ден като шеф при „сините“.

„След няколко години отново работя в Левски, разбира се функциите са ми доста по-различни. Смятам, че като футболист е по-лесно. Надявам се, че ще направим работата си по-лека с успехите, които ще постигнем. Смятам, че направихме добър екип и добрите времена пред Левски предстоят, не, че не е имало такива и преди. От днес нататък Левски няма да привлича футболисти без да ги гледа на живо. Няма да има дискове, няма да взимаме футболисти по препоръки на мениджъри и подобни неща. Това трябва да остане в миналото, всички нови футболисти ще бъдат наблюдавани. Смятам, че имаме възможно и качества да се справим“, коментира Донев.

„Не обичам да имам много шефове, не обичам да бъда и шеф, а предпочитам да работя с приятели. Крайното решение ще бъде взимано от треньора, а ние трябва да му подберем футболистите, които са достойни да играят в Левски и да му ги предлагаме“, продължи бившият нападател.

„Притеснява ме това, че в Левски има доста чужденци, а по-всяка вероятност ще бъдат и повече. Такова е положението обаче. Според мен Левски трябва да бъде най-българският отбор, но обстоятелствата са такива. В крайна сметка най-важното е отборът да бъде силен. Няма да жалим сили и средства за това. Принципът на работа, който ще спазвам е първо да търсим добри играчи от школата ни, после добри български от първенството и чак тогава да се обръщаме към чужденците“, завърши по темата Дончо Донев.