Единият от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че футболистите от отбора не са заслужили премии. Също така той оцени футболната 2011-та като изцяло неуспешно.

На въпрос на Гонг, дали собственикът на ЦСКА Димитър Борисов ще раздава коледно-новогодишни премии, босът на червените отговори: „В „Титан“ – да, а футболистите на ЦСКА не са заслужили.“

По отношение на селекцията и трансферите, Димитър Борисов разкри, че само към Янис Зику има по едно запитване от Русия и Корея, а към други играчи засега няма интерес.

Борисов посрещна с усмивка новината, че спортният министър Свилен Нейков е обявил, че ЦСКА ще си вземе стадион „Българска Армия“ до края на годината.

„Да, ние сме направили всичко от своя страна, чакаме Министерството и когато са готови ще приключим. Да, това може да бъде един новогодишен подарък за всички фенове на ЦСКА. Става дума не за взимане на концесия, а отдаване на безвъзмезден наем, като ако не се лъжа, става дума за 20+10 години. Имахме голям проект преди три години за реконструкцията на „Българска Армия“, но сега заради кризата и това, че банките не дават кредити, а не финансират такива проекти, нашата идея ще бъде по-скромна. Ще направим инвестиционна политика“, коментира Димитър Борисов.

Босът на червените даде и своята лична оценка: „Футболната 2011-та бе неуспешна за националния отбор, също така не толкова успешна за българските клубове. Затова като цяло тази година бе неуспешна. Ако гледаме китайския календар, влизаме в годината на Дракона, дано 2012-та бъде по-успешна за нас!”.

И защото тези разкрития Димитър Борисов направи на тържеството на Антон Генов по случай неговата 25-годишнина в съдийството и край на кариерата при реферите, ето част от мнението за топ-съдията: „ Антон Генов е един от най-качествените съдии на България, които са се подвизавали на футболните терени. От години наблюдавам българския футбол и мога да кажа, че той е един от най-качествените. Не искам да обиждам другите рефери защото сега има млади, които напредват и се учат, и те може да го наследят”.

Борисов, който се събра на тържеството с Димитър Пенев, Дуци Симонович, Димитър Димитров-Каубоя и други от ЦСКА, Гонг го попита дали Генов ще бъде предложението на армейците за нов шеф на съдиите, а отговорът бе: „Защо не с толкова опит в съдийството Антон Генов да не стане шеф на съдиите?! Но не мога да кажа дали ние от ЦСКА ще го издигнем за такъв”.