Новият футболист на Славия Даниел Златков подписа договор с тима и в следващите две години ще играе на Овча купел. В специално интервю за Гонг Златков сподели, че е радостен от факта, че за напред ще има възможност да работи с младия треньорски екип на „белите”.

„Доволен съм, че вече съм част от Славия. Имах и други оферти, но още преди три години те искаха да ме привлекат, но тогава малко закъсняхме и двете страни и се озовах в Миньор Перник.  Напоследък в бившия ми клуб имаше доста проблеми не само към мен, но и с другите футболисти. Не беше проблемът само в неплащането на заплатите или тяхното забавяне, а самото отношение към всички. Това ме накара да предприема този ход. Не ми се коментира отборът на Миньор Перник. Предпочитам да запазя мълчание. Няма да оплювам никого нито шефове нито треньорско ръководство. Ще запазя всичко за себе си, въпреки че някои дори си позволиха да говорят за семейството ми. Не им прави чест, но аз няма да им отговарям”, коментира Златков.

„Сега съм амбициран да се боря за титулярното място в Славия и ще давам най-доброто от себе си. Не ми се струва сериозно да ме наричат българският Роналдо. Много пъти съм апелирал журналистите да не ме наричат по този начин. Лично на мен ми е обидно вече и мисля, че това вече не е интересно на хората. Всички в съблекалнята на Славия са амбицирани да постигнат нещо по-добро през този сезон. Футболисти и треньори са като едно цяло и това ме кара да мисля, че ще се постигнат успехи. Не съм тренирал с отбор  през тези две седмици. Подържах форма в школата на Пирин Гоце Делчев и искам да благодаря искрено на хората, които ми помогнаха в този момент”, добави той.

„На въпрос защо след като е успял да се наложи като име, не е привлякъл интереса на двата гранда Левски и ЦСКА, централният бранител бе на мнение, че Славия не е по- лош отбор и просто на този етап не се е отдала такава възможност.

„Не вярвам, че Стойчо Стоев е плакъл в съблекалнята, след като си тръгнах от Миньор. Просто ми се струва много несериозно да го е направил. Треньорското ръководство нямаше никаква вина за тази ситуация. Част от феновете бяха настроени срещу мен, защото им бе поднесена невярна информация, но знам 1е по голямата част от тях ме подкрепят и знаят за какво става въпрос.

Като повечето футболисти в днешно време и Златков е заложил здраво на татуировките като и двете му ръце са татуирани с лика на Света Богородица и Исус Христос на тази тема играчът от Гоце Делчев сподели, че е набожен и така е решил да изрази себе си.