ЦСКА разби със 7:0 Любимец в протоколен мач от 23-я кръг на А група. Това е най-голямата победа за столичани от началото на сезона. Със спечелените три точки „армейците“ излязоха на трета позиция във временното класиране преди останалите мачове от кръга. „Червените“ можеха да постигнат много по-убедителна победа, ако бяха по-точни в завършващата фаза на своите атаки.

ВИДЕО ОТ РАЗГРОМНАТА ПОБЕДА НА ЦСКА ВИЖТЕ ТУК!

ЦСКА започна мача на високи обороти и в 5-та минута Ивайло Чочев пусна перфектен извеждащ пас към Косоко, който се измъкна от опеката на Николов и стреля, но неточно в аут.

Все пак домакините поведоха в резултата само минута по-късно, когато след перфектен извеждащ пас Косоко преодоля Димитров и Николай Колев, след което стреля, а топката мина между ръцете на Рашков и влетя в мрежата му.

ЦСКА удвои преднината си в 14-та минута, когато Карачанаков получи чудесно извеждащо подаване, след като бе изведен сам срещу Рашков и без проблеми го преодоля за 2:0.

Две минути по-късно Емил Гъргоров центрира в наказателното поле на Любимец, където Мартин Петров засече топката и стреля, но в страни от левия стълб на вратата на Рашков.

В 29-та минута Мартин Петров получи хубав пас в наказателното поле на Любимец, след което стреля, но топката срещна напречната греда, след което кълбото попадна в Косоко и той стреля, но над напречната греда в аут.

ЦСКА продължи да напада и в 32-та минута Ивайло Чочев стреля от нулев ъгъл, топката се разходи по гол линията, но не влезе във вратата на Любимец.

ЦСКА реализира трети гол в първата минута на добавеното време от съдията, когато Антон Карачанаков излезе сам срещу Рашков и стреля, но вратарят спаси. След това топката се върна в Карачанаков, който подаде към Гъргоров и той от границата на наказателното поле на Любимец прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Рашков.

Мартин Петров получи контузия в коляното през първото полувреме и на полувремето бе заменен принудително от Григор Долапчиев.

ЦСКА трябваше да получи дузпа в 51-та минута, когато Венци Василев центрира в наказателното поле на Любимец, където Сакелариу игра с ръка, но съдията Стефан Апостолов не назначи наказателен удар.

„Червените“ реализираха четвърти гол в 52-та минута, когато Антон Карачанаков центрира от корнер на първа греда, където Венци Василев засече топката с глава, след което тя срещна десния стълб на вратата на Рашков и влетя в мрежата му.

„Армейците“ вкара пето попадение в 53-та минута, когато Витанов подаде към Карачанаков, който с удар покрай Рашков прати топката в долния ляв ъгъл на вратата му.

Домакините продължиха да нападат и в 59-та минута Долапчиев с глава свали топката към Карачанаков, който стреля, но от удобна ситуация изпрати топката в страни от вратата на Рашков. Минута по-късно Косоко получи хубав извеждащ пас и стреля, но Рашков спаси.

ЦСКА отбеляза шести гол в 61-та минута, когато Карачанаков подаде към Долапчиев, който на празна врата не пропусна да вкара.

Седмото попадение за „армейците“ бе отбелязано в 67-та минута, след като Долапчиев пусна извеждащ пас към Чочев, който с удар в долния десен ъгъл прати топката във вратата на Рашков.

Любимец можеше да реализира почетно попадение в 75-та минута, когато Иван Вълчанов получи добър пас и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на М'Боли.

ЦСКА завърши мача с човек по-малко, след като Ангел Грънчов получи контузия в 86-та минута и напусна принудително игра.

ЦСКА вече има актив от 42 точки и се намира на трета позиция във временното класиране, докато Любимец продължава да бъде на дванадесето място с 18 точки.