Черно море измъкна скъпоценни три точки при домакинството си на Монтана от 21-я кръг на А група. „Моряците“ се наложиха с 2:1 на своя стадион „Тича“ пред около 2000 зрители и записаха изключително важна победа срещу пряк конкурент в борбата за оцеляване.

Мачът започна много добре за домакините, които поведоха още в 5-та минута, когато Георги Илиев подаде към Симеон Райков, който центрира в наказателното поле на Монтана, където Бергонси бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Христо Иванов.

Монтана можеше да изравни резултата в 10-та минута, когато Йордан Георгиев стреля, но Георги Китанов показа добър рефлекс и успя да избие топката в корнер.

Монтана успя да изравни резултата в 24-та минута, когато Мартин Дечев центрира в наказателното поле на Черно море, а след рикошет топката стигна до Дани Младенов, който шутира без подготовка в долния десен ъгъл на Китанов за 1:1.

Черно море веднага реагира и в 30-та минута Георги Илиев центрира в наказателното поле на Монтана, където Мирослав Манолов продълги с глава към Георги Божилов, а той стреля, но право в тялото на Христо Иванов.

Домакините все пак успяха отново да поведат в резултата. В 39-та минута Георги Илиев стреля от пряк свободен удар и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Христо Иванов.

Черно море започна силно второто полувреме. В 48-та минута Георги Божилов стреля от 23 метра, но Христо Иванов успя да избие топката, след което при добавката Георги Илиев шутира, но отново вратаря на Монтана изби топката в корнер.

Монтана изпусна отличен шанс да изравни резултата в 55-та минута, когато Георги Китанов сбърка фатално и изпусна топката в краката на Даниел Младенов, който бе останал сам на празна врата и стреля, но над напречната греда.

Черно море можеше да увеличи своя аванс в 69-та минута, когато Симеон Райков подаде към Георги Илиев, а той продължи към Александър Александров, който шутира, но Христо Иванов успя да избие в корнер.

В 77-та минута Георги Илиев изведе сам Георги Божилов срещу вратаря на Монтана, той напредна, но стреля в ръцете на Христо Иванов.

Съдията Станислав Ставров изгони старши треньора на Черно море Георги Иванов – Гонзо от треньорската скамейка в 78-та минута.

До края на мача Черно море успя да удържи преднината си от един гол.

Със спечелените три точки Черно море вече има актив от 20 и се намира на единадесето място, докато Монтана остана на последната шестнадесета позиция с 13 точки.


szólj hozzá: chmz