Ботев Пловдив показа на критиците, че не се намира в криза и победи лидера в А група Литекс с 2:1 в дербито на 16-тия кръг в първенството.

Мачът на стадион „Христо Ботев“ се игра пред празни трибуни заради наложеното наказание на домакините.

В началото на мача сякаш гостите бяха по-активният отбор на терена, но пък „канарчетата“ показаха добра ефективност и още в първата си по-добра атака реализираха гол. В 13-а минута Артур Енрике центрира отдясно почти от аутлинията по земя, Вандер изпревари защитниците на Литекс и стигна пръв до топката, за да я изпрати във вратата с точен изстрел.

Последваха спокойни минути, за да се стигне до 27-а, в която Георги Сърмов удвои аванса на Ботев с перфектен шут. Опитният халф пое топката на около 20 метра фронтално срещу вратата и с брилянтно изпълнения я изпрати я горния ляв ъгъл на вратата на Александров.

При 2:0 дойде почивката, а в нея двамата треньори направиха по една принудителна смяна. За Литекс Илия Миланов замени контузения Антон Недялков, а в Ботев Борис Галчев се появи в игра вместо Абел Анисе.

През втората част Литекс се опита да обърне развоя на мача, но това така и не се случи. В 68-а минута домакините останаха с човек по-малко, тъй като Бобан Грънчаров получи втори жълт картон в рамките на 3 минути за сблъсък със Симеон Славчев пред наказателното поле.

Гостите обаче не успяха да се радват дълго на числен аванс, тъй като само 4 минути по-късно директен червен картон получи Илия Миланов. Българският национал фаулира пред наказателното поле Ромарио, а тъй като бе последен в отбраната на Литекс, бе изгонен от Георги Йорданов.

Литекс върна един гол пасив в 82-а минута, когато след центриране от корнер Симеон Славчев засече топката с глава на близката греда и вкара за 1:2. До края на мача обаче гостите не успяха да изравнят и така записаха втора загуба от началото на сезона.

Поне временно Литекс остава лидер с 34 точки, а Ботев е 4-ти с 28.

Вижте ВИДЕО с най-интересните моменти от мача ТУК!