Ботев Пловдив и Берое завършиха при нулево равенство в мач от 22-рия кръг на А група. Двубоят бе последен на стадион „Христо Ботев“ преди предстоящия мащабен ремонт на съоражението.

Зрителите на „Колежа“ обаче със сигурност не останаха особено доволни, след като наблюдаваха слаб мач без почти никакви положения пред двете врати. След равностойни 60 минути, домакините опитаха да стигнат до успеха в последния половин час на срещата, но натискът им не доведе до почти нищо опасно пред вратата на Иван Караджов и така закономерно двата тима поделиха по една точка.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

В началото на мача като че ли старозагорци бяха по-активният отбор на терена, но положения пред вратата на Ботев нямаше. Постепенно домакините изравниха играта, но като цяло първата част бе на доста ниско ниво, а двамата вратари нямаха никаква работа.

На почивката в игра влезе Тодор Неделев на мястото на Вандер Виейра, а от началото на втората част „канарчетата“ показаха, че по-силно желаят трите точки.

Показателен факт обаче е това, че първият точен удар в рамките на една от двете врати бе едва в 60-та минута и бе дело на Георги Андонов, който обаче не затрудни Адам Стаховяк.

Най-доброто положение в мача бе за Ботев в 67-та минута. Йордан Христов центрира прострелно към Ромарио, чийто удар обаче бе добре спасен от Иван Караджов.

Малко по-късно Мариян Огнянов направи добро двойно подаване с Неделев, след което стреля много опасно, но Караджов отново бе на мястото си.

Това обаче бе и последният шанс за домакините, а в последните десетина минути Берое успя да удържи нулевото реми.

В класирането Ботев е на четвърто място с 39 точки, колкото има ЦСКА. Берое пък остава осми с 30 точки, но на цели 7 точки от заветното седмо място, което дава право на участие в първата седмица през втория етап на шампионата.