Собственикът на ЦСКА и организатор на Балканската среща Димитър Борисов заяви, че е доволен от дискусията, която се проведе в София. “Доволен съм от дискусията. Стана нормален разговор със земни неща и без изхвърляния и фантазии за бъдещето. Беше създаден инициативен комитет, който да работи по определени задачи, които са му възложени от организаторите. Видяхте, че има фирми, които искат да спонсорират подобна инициатива. Отпадна идеята за създаване на отделна организация, отпадна и членския внос. Вървим по пътя да организираме турнир както е при Прибалтийските региони и турнира да се администрира от УЕФА”, каза Борисов.

Шефът на “червените” разкри какви отбори ще участват в турнира. “Ще участват отборите, които не играят в Евротурнирите след 1 септември по класиране и коефициенти на държавите. Това е наше предложение, може да не се приеме. Така се дава възможност на всички отбори да участват. Разликата между този турнир и Интертото е, че всички отбори се познаваме по между си. Това ще е малко по-силен турнир от Интертото”, допълни Борисов.

Той каза още, че е провел предварителен разговор с президента на БФС Борислав Михайлов. “Говорих с Борислав Михайлов и той каза, че е много ранен етап да участва като член на Изпълкома на УЕФА. Когато сме готови с организацията и те могат да се включат. Не мога да преценя какви са сроковете за всичко. Ако използваме вече отъпкани пътища сроковете може да са по-кратки”, каза Борисов.

Относно ползите от подобен турнир Борисов заяви: “Със сигурност участниците в тази лига няма да бъдат на загуба от пътуване и организация, но не е маловажно вдигането на спортно-техническите качества на отборите”.

Следващата среща на инициативния комитет ще е на 15 декември, като ще има още една междинна среща на 26 ноември в Белград.