Отборът на Ботев Пловдив не показа никаква милост срещу Пирин Гоце Делчев в мач от 22-ия кръг на А група. Тимът на Станимир Стоилов се наложи с 5:0 и нито за миг не остави съмнения в превъзходството си на терена. Головете за „канарчетата“ отбелязаха Мариан Огнянов, Луис Педро и Тодор Неделев, които се разписа на два пъти. Гостите от Гоце Делчев рядко излизаха на голови положения, като вратарят на домакините Страховяк почти нямаше работа.

Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започна спокойно, като играта се водеше предимно в центъра на терена. Постепенно домакините взеха инициативата и започнаха да създават положение след положение пред вратата на Абди Абдиков.

В 25-ата минута домакините направиха уникален пропуск, когато Иван Цветков стреля, но топката срещна и двете странични греди на вратата. Последваха нови два удара на Педро и Цветков, но Абдиков отново имаше късмет и запази вратата си суха.

Нищо обаче не успя да спаси вратаря на гостите в 33-ата минута, когато бе открит резултата в мача. Луис Педро бе изведен през центъра на отбраната и останал сам срещу Абдиков пусна топката под плонжа му за 1:0. Само две минути по-късно „канарчетата“ вкараха втори гол. Тодор Неделев, който се появи на терена в 23-ата минута заради травма на Вандер, се разписа, след като Абдиков отрази удар на Педро, но при добавката на Неделев нямаше какво да направи.

Всичко в срещата бе решено веднага след подновяването на играта през второто полувреме. Мариан Огнянов се разписа с далечен шут и направи резултата класически. Цветков получи топката отдясно, навлезе в наказателното поле, но се подхлъзна. Топката все пак се озова в Огнянов, който с удар от около 22 метра не остави шанс на противниковия вратар.

В доиграващите се минути „жълто-черните“ стигнаха до още два гола и още куп пропуски пред Абдиков. В 65-ата Тодор Неделев вкара втория си гол в мача. Станислав Костов получи отдясно, напредна добре и пусна пас към Неделев на левия фланг, а за него не остана нищо друго освен да стреля във вратата за 4:0. В продължението на срещата Педро оформи крайното 4:0. Той проби отляво и стреля силно, Абдиков първоначално успя да избие топката, но при добавката Педро не сгреши.

След поредната си победа в шампионата, Ботев се изкачва на третото място във временното класиране с актив от 44 точки. Тимът на Пирин Гоце Делчев остава десети.