Берое започна с класическа победа в контролните срещи от зимния подготвителен лагер на отбора. Заралии се наложиха с 3:0 срещу Спартак Пловдив в мач, който се игра пред 400 зрители на стадион „Локомотив” в Стара Загора.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ПЪРВАТА ПОБЕДА НА БЕРОЕ ТУК!

Старши треньорът Илиан Илиев започна със следния стартов състав: Скорчев, Енчев, Пенев, Софрониев, Мечев, Велев, Т. Христов, Божанов, Томаш, Ромарио и Златинов.

Футболистите на Берое имаха сериозно надмощие над своя опонент и поведоха в резултата още в 22-та минута, когато Владислав Златинов навлезе в наказателното поле на Спартак, след което финтира защитник на пловдивчани и технично прехвърли Здравков за 1:0.

Само две минути по-късно в 24-та Златинов центрира в наказателното поле на Спартак, след което Георги Божанов стреля от въздуха и прати топката за втори път във вратата на Здравков.

Единствено вратарят Теодор Скорчев игра 90 минути за Берое. През второто полувреме в игра се появиха Ковачев, Тодоров, Динков, Гюров, Ямуков, Танев, Филипов, Младенов, Йорданов и Станков.

Второто полувреме се игра на по-ниско темпо и Берое отбеляза само още едно попадение.

В 54-та минута след центриране в наказателното поле на Спартак, Иво Гюров засече топката отблизо с глава и я прати във вратата на пловдивчани.

Берое можеше да вкара и четвърти гол в 72-та минута, когато Станков преодоля защитник на Спартак, след което центрира в наказателното поле на пловдивчани, където Стойчо Младенов стреля много слабо от точката на дузпата, а след това вратарят на гостите изби топката в корнер.

Следващата контрола на Берое е на 4 февруари срещу Добруджа в Добрич.