Берое победи с 6:0 Чавдар Бяла Слатина в първата си контрола от лятната предсезонна подготовка. На стадион „Орчо Войвода” в Панагюрище, пред 70 зрители, сред които и един от благодетелите на старозагорския тим Михаил Боиндруков възпитаниците на Илиан Илиев тръгнаха на шеста в подготовката си за новия сезон.

Резултатът бе открит в 24-та минута, когато Емил Грозев си вкарва автогол след разбъркване в наказателното поле на Чавдар. Само 3 минути по-късно – в 27-та – Берое удвои преднината си, когато Атанас Чипилов центрира от дясно, а Владислав Златинов с глава вкара за 2:0. До края на първото полувреме играчите на Берое стигнаха до класическа преднина. В 43-та минута, след двойно подаване между нигериеца Бауа и Златинов, последният излезе сам срещу вратаря на Чавдар, след което пусна на празна врата на Мирослав Енчев, който вкара за 3:0.

На полувремето и двамата треньори подмениха почти изцяло съставите си. Веднага след почивката пък старозагорци вкара нов гол. В 46-та минута Евгени Йорданов подаде надясно към Рангел Абушев, който центрира в наказателното поле на Чавдар, топката попадна в Диан Генчев, който първо стреля слабо, топката отиде в десния стълб на Чавдар, но след това отново се върна в него и той вкара на празна врата за 4:0.

В 74-та минута Диан Генчев вкара от дузпа за 5:0. Малко преди това Веселин Пенев с хубав пробив нахлу в наказателното поле на Чавдар, но бе подсечен от Каменов и съдията Георги Игнатов посочи бялата точка.

Крайното 6:0 бе оформено в 79-та минута. След пореден добър пробив на Пенев отляво по атаката на Берое, последва центриране в наказателното поле на Чавдар, където Иво Гюров засече топката с глава и я прати в долния десен ъгъл на Тошев.

Следващата контрола на Берое е срещу Черноморец Бургас на 13 юли.