Берое постигна изключително убедителна победа, след като разби с 5:0 Любимец като домакин в мач от 25-я кръг на А група, който се игра пред около 1000 зрители на стадиона в Стара Загора.

Берое надигра тотално своя съперник през първото полувреме. Футболистите на Любимец успяха да минат центъра само три пъти и не успяха да отправят нито един удар по посока на вратата на Иван Караджов.

Домакините започнаха да нападат от самото начало на срещата и във 2-та минута Илия Мунин пусна перфектен пас към Атанас Зехиров в наказателното поле на Любимец, той центрира остро към Георги Андонов, който стреля с глава, но топката рикошира във футболист на Любимец и излезе в корнер. Пет минути по-късно Атанас Зехиров центрира в наказателното поле на Любимец, където Георги Андонов стреля с глава, но неточно в аут. В 12-та минута Георги Андонов стреля от фаул, но изпрати топката над напречната греда в аут. Берое изгради добра атака в 15-та минута, когато Николай Чипев центрира в наказателното поле на Любимец, където Георги Костадинов остана под топката, а тя премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Радослав Рашков. Берое бе много близо до това да поведе в резултата в 18-та минута, когато Георги Андонов пусна перфектен пас към Атанас Зехиров, който излезе сам срещу Радослав Рашков, но вместо да стреля реши да подава към Елио Мартинс, който не успя обаче да засече топката в опразнената врата, тъй като закъсня.

Берое поведе в 20-та минута, когато Николай Чипев подаде към Веселин Пенев, който центрира в наказателното поле на Любимец, където Самир Аясс не успя да засече топката с глава, а се сблъска със защитник на гостите. Елио Мартинс обаче бе най-близо до топката и отблизо я прати във вратата на Радослав Рашков. Гостите имаха претенции за нарушение на Аясс срещу футболиста на Любимец.

ВИДЕО С ГОЛА - ТУК!

Берое бе много близо до това да удвои своята преднина в 23-та минута, когато Георги Андонов стреля от около 23 метра, Радослав Рашков се разтегна и успя да избие топката в корнер.

Берое отбеляза втори гол в 37-та минута, когато Веселин Пенев центрира в наказателното поле на Любимец, Георги Андонов засече топката с глава и я прати във вратата на Радослав Рашков.

ВИДЕО С ГОЛА - ТУК!

В 40-та минута Веселин Пенев имаше претенции за дузпа, след като падна в наказателното поле на Любимец след съприкосновение с играч на гостите. Съдията Христо Ристосков прецени, че няма основание да свири дузпа.

Виктор Митев получи тежка контузия в 41-та минута. Футболистът на Любимец получи медицинска помощ и веднага бе откаран с линейка в местната болница. На негово място в игра за Любимец се появи Емил Аргиров.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. Футболистите на Берое продължиха да доминират и логично стигнаха до още по-убедителен успех в срещата.

Берое организира добра атака в 49-та минута, когато Самир Аясс центрира в наказателното поле на Любимец, където Атанас Зехиров стреля от въздуха, но неточно в аут.

Първият удар по посока на вратата на Берое бе в 55-та минута на мача. Иван Вълчанов стреля от фаул, но високо над напречната греда в аут.

Берое отбеляза трети гол в 56-та минута, когато Атанас Зехиров центрира в наказателното поле на Любимец, Георги Андонов много красиво си спря топката на гърди, след което без да се забавя изпрати топката във вратата на Радслав Рашков.

ВИДЕО С ГОЛА - ТУК!

Две минути по-късно Елио Мартинс стреля от около 22 метра, но Рашков плонжира спаси.

Берое вкара четвърти гол в 61-та минута, когато Георги Андонов пусна 40 метров извеждащ пас към Атанас Зехиров, който излезе сам срещу Радослав Рашков и прокара топката между краката му за 4:0.

ВИДЕО С ГОЛА - ТУК!

Берое създаде нова опасност в 63-та минута, когато Елио Мартинс стреля от границата на наказателното поле на Любимец, но изпрати топката в страни от левия стълб на вратата на Рашков.

Петият гол за Берое падна в 69-та минута, когато Салим Керкар центрира от фаул в наказателното поле на Любимец, където Георги Андонов засече топката с глава и я прати под напречната греда на вратата на Радослав Рашков.

ВИДЕО С ГОЛА - ТУК!

В следващата атака Берое можеше да реализира шесто попадение във вратата на Любимец. Елиаш подаде добре към Елио Мартинс, който стреля от границата на наказателното поле на Любимец, но изпрати топката на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Радослав Рашков.

В последните 20 минути на срещата играчите на Берое намалиха темпото на игра, но продължиха да контролират случващото се на терена.

Със спечелените три точки Берое събра актив от 36 и остава на осма позиция, докато Любимец е на дванадесето място с 18 точки.

Берое: 12. Иван Караджов - 2. Илия Мунин, 5. Борислав Стойчев, 6. Иво Иванов, 28. Веселин Пенев - 70. Георги Костадинов, 18. Атанас Зехиров (67’ – 9. Станислав Костов) – 13. Николай Чипев (64’ – 17. Салим Керкар), 8. Самир Аясс (60’ – 21. Елиаш Алвеш да Силва), 29. Елио Мартинс - 7. Георги Андонов (к).

Любимец: 12. Радослав Рашков - 28. Милен Кикарин, 6. Росен Колев (58’ – 14. Георги Радев), 3. Емил Грозев, 11. Виктор Митев (43’ – 15. Емил Аргиров), 4. Петър Альошев, 8. Майкъл Тевия, 20. Илиян Капитанов, 10. Младен Стоев, 17. Иван Вълчанов, 77. Николай Колев (72’ – 19. Албин Ходза).