Берое ще се подсили с класен бразилски футболист. Старши треньорът на старозагорци Петър Хубчев разкри, че клубът се е разбрал вече с Евандро Ронкато.

27-годишният футболист е висок 182 см. и играе като крило и нападател.

“Възможно е да има друго нови. Имаме идея за други нови имена. Дано не сбъркаме и вземем футболисти, които да направят отбора още по-силен,“ коментира Хубчев, след като обяви новото попълнение.

„Договорили сме с Ронкато. Трябва да се доуточнят някои неща. Като цяло финансовите неща са договорени между него и клуба,“ обясни Хубчев.

За последно Ронкато е играл в кипърския Анортозис, където се подвизава от 2011 до 2013 година. За този период той има 51 мача и седем гола.

Евандро Ронкато е юноша на бразилския Гуарани, с който след това подписва и професионален договор. След това кариерата на футболиста преминава през местния Ресифе и португалските Беленезес и Пасош де Ферейра. През сезон 2010/2011 той играе в кипърския Ермис, а след това преминава в Анортозис.

Евандро Ронкато е световен шампион за младежи до 17 години с националния отбор на Бразилия и вицешампион със „селесао“ на първенството на Южна Америка за 17-годишни.