Берое постигна класическа победа с 3:0 срещу Локомотив Пловдив в мач от 16-я кръг на А група, който се игра пред около 4000 зрители на стадиона под Аязмото. Берое изнесе една от най-силните си продукции от началото на сезона и съвсем заслужено стигна до трите точки. Головете за „зелено-белите” отбелязаха Георги Андонов, Давид Каядо и Венцислав Христов.

След този 16-ти кръг, Берое има 22 точки, на деветата позиция, а Локо Пд остава пети, със своите 28 точки.

Футболистите на Берое могат единствено да съжаляват, че не постигнаха по-убедителна победа над Локомотив Пловдив. В състава на гостите си личеше липсата на защитниците Александър Тунчев, Пламен Крачунов и Валери Георгиев.

Берое игра много по-добре от своя съперник през първото полувреме. Футболистите на Берое контролираха случващото се на терена и не позволиха на играчите на Локомотив Пловдив да създадат чисто голово положение пред вратата на Иван Караджов. От своя страна „зелено-белите” използваха отлично бързината на Давид Каядо, Георги Андонов и Елио Мартинс.

Берое постепенно овладя инициативата в мача и в 13-та минута създаде първата опасност пред вратата на Локомотив, когато Елио Мартинс направи чудесно двойно подаване с Давид Каядо, който след това центрира в наказателното поле на гостите, където Венцислав Христов бе оставен непокрит и стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Йордан Господинов. Минута по-късно Венци Христов стреля от около 20 метра, но право в ръцете на Йордан Господинов. В 16-та минута Давид Каядо подаде за Елио Мартинс, който продължи за Венцислав Христов, а той стреля първо в защитник, топката се върна в него и стреля по земя, но кълбото мина в страни от вратата на Господинов.

Берое поведе в 17-та минута, когато Георги Андонов стреля от около 22 метра и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Господинов, който не реагира по най-добрия начин.

ВИДЕО ОТ ГОЛА НА ГЕОРГИ АНДОНОВ ВИЖТЕ ТУК!

ВИДЕО: Берое с класика срещу Локомотив Пловдив

източник: Lap.bg

Берое удвои своята преднина в 25-та минута, когато Пламен Крумов центрира по земя от фаул в наказателното поле на Локомотив, където Давид Каядо посрещна топката и стреля, тя след това срещна десния стълб и влетя във вратата на Йордан Господинов.

ВИДЕО ОТ ГОЛА НА ДАВИД КАЯДО ВИЖТЕ ТУК!

Берое продължи да напада и в 37-та минута Давид Каядо центрира остро в наказателното поле на Локомотив, където Господинов увисна, но Венци Христов не успя да засече топката.

Единственото опасно положение пред вратата на Берое бе в 42-та минута, когато Мартин Камбуров стреля от фаул, от около 20 метра, но Иван Караджов улови топката без проблеми.

Берое можеше да вкара трети гол в 43-та минута, когато Венцислав Христов подаде към Елиаш да Силва, който стреля от границата на наказателното поле на Локомотив, но изпрати топката много неточно над напречната греда в аут.

Берое реализира трети гол в 52-та минута, когато Пламен Крумов центрира в наказателното поле на Локомотив, където се получи голямо разбъркване, Борислав Стойчев стреля, но ударът му бе блокиран, след което Елио Мартинс стреля, но отново ударът му бе блокиран и топката попадна във Венци Христов, който от точката за изпълнение на дузпа вкара във вратата на Йордан Господинов.

ВИДЕО ОТ ГОЛА НА ВЕНЦИ ХРИСТОВ ВИЖТЕ ТУК!

ВИДЕО: Берое с класика срещу Локомотив Пловдив

източник: Lap.bg

Берое бе изключително близо до това да вкара четвърти гол в 58-та минута, когато Пламен Крумов центрира от фаул в наказателното поле на Локомотив, където Иво Иванов стреля с глава, но топката срещна напречната греда на вратата на Йордан Господинов. Две минути по-късно Елио Мартинс пусна извеждащ пас за Венцислав Христов, който на скорост от ъгъла на наказателното поле на Локомотив стреля към далечния ъгъл на вратата, но Йордан Господинов плонжира и изби в корнер.

Последната възможност за гостите да отбележат почетно попадение се предостави на Мартин Камбуров, който стреля от фаул от около 20 метра, а топката срещна напречната греда на вратата на Караджов.

Берое: 12. Иван Караджов; 17. Пламен Крумов, 5. Борислав Стойчев, 6. Иво Иванов, 28. Веселин Пенев; 27. Игор Джоман, 21. Елиаш да Силва (86’ – 19. Мартин Райнов); 29. Елио Мартинс (76’ – 18. Атанас Зехиров), 7. Георги Андонов (к), 88. Давид Каядо (79’ – 92. Иван Горанов); 10. Венцислав Христов.

Локомотив Пловдив: 12. Йордан Господинов; 7. Йордан Тодоров, 28. Стелиос Илиадис, 18. Асен Георгиев, 75. Аймен Белаид; 22. Аласан Н’Диайе, 87. Диего Фераресо, 91. Крис Гади (79’ – 27. Александър Якимов), 89. Станислав Маламов (56’ – 88. Георги Стефанов), 9. Дани Кики (65’ – 25. Руслан Куанг); 11. Мартин Камбуров (к)