Берое постигна трета поредна победа в предсезоннната си подготовка. Старозагорци надделяха с 3:0 в контролата срещу Любимец, която се игра на изкуственото игрище на стадион Берое пред около 400 зрители.

Дебют за отбора на Берое направи каращия проби в отбора френски полузащитник Игор Джоман, който се представи доста добре.

Още във 2-та минута Берое можеше да поведе в резултата, след като Венци Христов направи добър пробив и стреля в долния десен ъгъл на вратата на Любимец, но Диян Вълков успя да избие топката в корнер. Джоман стреля от около 20 метра в 12-та минута, но Вълков нямаше проблеми да улови топката. В 17-та минута Венци Христов пусна много хубав извеждащ пас към Дончо Атанасов, който навлезе в наказателното поле на Любимец и стреля по диагонала, но изпрати топката в страни от левия стълб на вратата на Вълков. Две минути по-късно след грешка в защитата на Любимец топката попадна във Венци Христов, който стреля, но кълбото премина на сантиметри в страни от левия стълб на Вълков.

Една от редките атаки за Любимец бе в 36-та минута, когато към Антон Огнянов бе пуснат хубав извеждащ пас, но Борислав Стойчев направи решаващ шпагат и успя да избие топката.

В първите минути на второто полувреме футболистите на Любимец създадоха няколко опасни положения пред вратата на Теодор Скорчев. В 50-та минута Антон Огнянов на два пъти стреля по посока на вратата на Берое, но Скорчев и в двата случая спаси. В 51-та минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Берое, Мирослав Будинов стреля с глава, но в страни от вратата на Скорчев.

Берое поведе в 55-та минута, когато Атанас Зехиров подаде към Венци Христов, който навлезе в наказателното поле на Любимец и между двама защитници прати топката под напречната греда на вратата на Вълков.

Берое удвои своята преднина в 69-та минута, когато Симеон Мечев стреля от границата на наказателното поле на Любимец и прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Диян Вълков за 2:0

Любимец изпусна добра възможност в 74-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Берое Мирослав Будинов стреля с глава, но в аут.

В следващата атака Тодор Христов стреля опасно, но Радослав Рашков изби акробатично в корнер.

Будинов имаше нова възможност да вкара в 80-та минута, но стреля в страни от вратата на Скорчев.

Берое отбеляза трети гол в 86-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Любимец, Иво Иванов отклони топката с глава и Дончо Атанасов със силен шут прати топката във вратата на Вълков за 3:0.

Берое: 33. Теодор Скорчев, 2. Здравко Илиев (73' – 13. Пламен Тенев), 28. Веселин Пенев (61' – 15. Георги Динков), 3. Владимир Зафиров (61' – 6. Иво Иванов), 5. Борислав Стойчев (61' – 25. Мирослав Енчев), 14. Игор Джоман, 17. Мартин Райнов (60' – 30. Симеон Мечев), 31. Атанас Зехиров (61' – 10. Исус Ангелов), 23. Тодор Христов, 11. Дончо Атанасов, 20. Венцислав Христов.