Централният нападател на Левски даде доста емоционална пресконференция след като получи наградата за футболист на четвъртия кръг. Той коментира случката с малка част от феновете на Левски след двубоя с Ботев Пловдив. „Това не бяха всички фенове на Левски, а хора, които не са достатъчно интелигентни. Това са няколко глупаци. Феновете на Левски са супер, аз направих добър мач и отидох да ги поздравя, това се случи. Никога не съм мислил да си тръгвам от отбора. Ще обясня и случката с фланелката на Левски, защо я показах. Прави сте, че може би, това е породило проблема. Вие бяхте, когато ме представиха на „Герена“. Подписах, а след десет дни ми казаха, че нямам договор и няма да бъда в Левски. Пет месеца нямах заплата, нямах една стотинка. Беше ми много трудно, а трябваше и да се оперирам. Исках само и единствено да покажа, че съм подписал с Левски, това е. Исках само да покажа, че вече съм бил в Левски. Не е истина, че съм танцувал до фланелката на Левски. Това е лъжа и съм готов да осъдя някой, ако покаже такава снимка, защото това не е истина. Покажете ми снимка, на която танцувам върху фланелка на Левски. Аз танцувах пред публиката на Локомотив, защото бяхме спечелили мача. Аз на този мач си бях сменил фланелката с Гаджев, а бях взел и тази на Диамутен, защото също е мой приятел. Никога не съм танцувал върху фланелката на Левски. Това е лъжа“, отсече голмайсторът на „сините“.

„Аз съм роден в Сенегал. Там има много проблеми. Искам да ви кажа, че не ме е страх от нищо и никой. Не ме е страх от това, в кой отбор ще играя. Давам всичко от себе си. Не ме страх от нищо, нито в живота, нито на терена. Страхувам се само от Господ“, завърши емоционалното си изказване Базил Де Карвальо.

„Не ме сравнявайте с Гара Дембеле. Ние сме различен тип футболисти. Той е голмайстор, а аз съм по-раздвижен, обичам да подавам и на другите. Ще се постарая да вкарам максимално много голове, но едва ли ще са 36 за един сезон, като него. Надявам се да стана голмайстор, а Левски да бъде шампион. Знам, че в 10-тия кръг играем с Локомотив Пловдив. Даже съм си го записал. Няма да празнувам, ако отбележа попадение. Искам да вкарам, но няма да се радвам, защото имам страхотни отношения с феновете на отбора. Разбира се, че искам да вкарам гол и на ЦСКА“, допълни централният нападател на Левски.

Той коментира и качествата на Жоао Силва, който му е конкурент в атаката на „сините“. „Навсякъде съм имал добра конкуренция, така беше в Сошо и Страсбург. Най-голямата ми конкуренция съм самия себе си. Сега се чувствам добре и играя добре. Жоао Силва е добър футболист. Той е млад и има добро бъдеще, а аз съм вече на 31 години. Играли сме малко заедно, но мисля, че е добър футболист. Той има много качества. От младите в Левски мога да отлича Антонио. Вутов ще стане, той има страхотни качества. Добри са и близнаците. Впечатление ми прави и Валентин Добревски“, коментира Базил Де Карвальо.