Президентът на Левски Тодор Батков заяви, че на този етап на вежда светлина в тунела относно телевизионните права за новия сезон.

„Ще имаме нова среща на 30-ти в 11.30 часа. Уточнихме следващите стъпки. Има не оферта, но намерение от фирма, което е подкрепено с готовност на голяма българска банка, да бъде издадена банкова гаранция със сума, която да бъде платена. Уговорихме се днес да бъде пратено това нещо на БТВ, като това се прави в рамките на тяхното право да имат последен отказ, така да се каже. Полагаме усилия първенството да бъде излъчено. Ще видим как”, коментира Батков след поредната среща за телевизионните права.

„За парите не отстъпваме, там ще си търсим правата по съдебен път. Наета е престижна адвокатска кантора, която вече работи по случая. При създалата се ситуация може във всеки момент да стане така, че да не се излъчва Левски срещу ЦСКА. Ние от Левски продължаваме да настояваме правата да бъдат реализирано съвместно, доколкото разбрах, така мислят и колегите от ЦСКА. Дискутирахме и предаването на мачовете онлайн. Ако има договор, това право най-вероятно ще има телевизията, която закупи правата”, отбеляза адвокатът след сбирката в сградата на БФС.

Батков сподели, че клубовете не желаят двубоите да се играят в 21 часа, както често се случваше до този момент.