Босът на Левски Тодор Батков даде дълго интервю след като постави цветя пред паметника на Васил Левски. Адвокатът коментира как неговите футболисти приемат днешния ден, в който се навършват 139 години от гибелта на Апостола.

„Убеден съм, че всичко го приемат както е редно, говоря и за чужденците, макар и за тях да е по-трудно. Хубаво е, че тук са дошли и доста деца от школата, които са закърмени с идеите на Апостола от най-ранна възраст. Това е един ден за размисъл, доколко ние се съобразяваме с идеалите на Васил Левски. За съжаление изводите не са добри“, сподели Батков.

„Някои неща са малко сбъркани. Поначало отбор като Левски, в страна като България, трябва да разчита на собствени кадри. Това го отчитам като моя грешка, за тези осем години управление на Левски. Малко загубихме идентичността си“, продължи по темата бизнесменът.

„Попълнихме постовете, които трябва и сега чакаме началото на първенството, за да видим какво сме направили. Скептичен съм за отлагането на първенството. Преди три години се случи същото, тогава в деня, в който трябваше да се играят мачовете по програма, бяха регистрирани температурни рекорди в страната. Факт е, че нашето първенство е сбъркано като календар“, отбеляза Тодор Батков.

Той пожела да има справедливост относно наказанията за допинг на играчи от ЦСКА, които бяха хванати със забранени вещества в кръвта. „Нека не правим спекулации от отделни мои реплики. Спонсорът е факт, а и самият договор е финализиран. Просто спонсорът има съображения, анонсът да стане на една определена дата. Продължаваме да работим и по привличането на една българска фирма, която да помага на школата. Не отричам, че големият принос е на премиера, който е препоръчал Левски на тази голяма инвестиционна банка. Тя поглежда сериозно към най-популярният български клуб. Така тя печели трайно присъствие в ежедневието и медиите. Сърдечно му благодаря, но какво общо има държавата. Някои държавни предприятия директно мопагат на български клубове. Не казвам, че това е лошо“, отсече още Тодор Батков.