Адвокатът на Гара Дембеле Константин Симеонов коментира решението на съда след днешното заседание, на което нападателят на Левски получи условна присъда от 8 месеца лишаване от свобода.

ВИДЕО С ИЗКАЗВАНЕТО НА АДВОКАТ СИМЕОНОВ ТУК!

„Имаме 15-дневен срок да обжалваме. Трябва да се посъветвам с него и г-н Тодор Батков. Не би трябвало да има обжалване, защото споразумението, което бяхме сключили е почти същото, с много малка разлика. Мярката за неотклонение - подписка, означава, че трябва да се явява при повикване. Той няма ограничение да пътува в страната и чужбина. Единственото е, че ако има призовка, той трябва да се яви. Това е най-леката мярка за неотклонение. Ако има обективна причина, примерно да е на лагер в чужбина, може и да не се яви”, бяха първите думи на адвоката, който защитава аса на Левски София Гара Дембеле.

„Трябва да питате предишния съдия, защо реши да има и пробация. Пробационната мярка не устройва Демебле, а и не е обичайна за чужди граждани”, сподели още Константин Симеонов.

Адвокатът на Гара допълни, че не е много доволен от решението, но е съгласен с него, защото клубът Левски и клиентът Дембеле са искали по-бързо приключване на делото.
Симеонов изрази известни резерви относно разпита, който е направен на полицейските служители относно фалшивата шофьорска книжка на Гара. Той сподели, че разпитите са били много схематични.

„Не искам Гара Дембеле да ми обещава нищо, това са много сложни неща. Той трябва да обещава на други хора. На мен това ми е работата. Отговорност поемам само за себе си. Питайте го него. Той не трябва да прави каквито и да е нарушения на закона, защото тогава тази условна присъда, ще бъде добавена към следващата. Той просто трябва да внимава много. Той е едно много интелигентно момче. Той схваща много бързо, какво му се обяснява. Не съм имал проблеми с него”, заяви още адвокатът на Гара Дембеле.

ВИДЕО С ИЗКАЗВАНЕТО НА АДВОКАТ СИМЕОНОВ ТУК!