Берое победи Нефтохмик с 2:0 в шокиращ първи мач от седмия кръг на А група. Страрозагорци поведоха с 2:0 през първото полувреме, но през втората част сътвориха истински подвиг, след като удържаха аванса си с 9, а после и с 8 души на терена.

Причината затова бе чутовна глупост на съотборниците Иван Караджов и Елио Мартинс, които бяха изгонени на почивката. Елиаш пък си изкара глупав втори жълт картон и така остави съотборниците си с 8 души от 66-а минута.

Гостите обаче изиграха изключително слаб мач и въпреки внушителното си числено предимство не можаха да направят абсолютно нищо срещу своя съперник.

Мачът започна интересно още от първите секунди и във 2-а минута вече имаше отсъдена дузпа. След ужасна грешка в отбраната на Нефтохимик, Йошев и Хашев не се ориентираха, след което Евгени Караманов фаулира Георги Андонов в наказателното поле и съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа. Самият Андонов застана зад топката, но опитният футболист стреля в аут.

По-добрата игра на домакините все пак даде резултат в 34-а минута, когато националът Венцислав Христов откри резултата. Нападателят получи отличен пас от Елио Мартинс отляво в наказателното поле и с прецизен удар в далечния ъгъл вкара за 1:0.

В края на първата част Берое удвои аванса си. Венци Христов излезе очи в очи с Караманов, а до себе си имаше и Елио Мартинс. Христов обаче реши да стреля, Караманов изби, но за щастие на Берое топката попадна на крака на Мартинс, който я чукна в опразнената врата за 2:0.

Иван Караджов и Елио Мартинс бяха изгонени на полувремето. Играчите получиха директни червени картони от съдията Ивайло Стоянов. След края на мача стана ясно обаче, че Иван Караджов се е опитвал да разтърве Мартинс и Венци Христов, които се спречкаха в последните минути на първата част. Съдията Стоянов явно в суматохата не е видял точно какво се е случило и вдигна директен червен картон на титулярния вратар на „зелено-белите“. Мартинс и Христов се сдърпаха още на терена в 43-ата минута, когато преди да бъде отбелязан втория гол португалецът искаше да получи пас от своя съотборник, но такъв не последва. Впоследствие двамата продължиха кавгата помежду си, а Караджов се опита да ги разтърве, но незаслужено бе изгонен.

Така Берое започна второто полувреме с 9 души.

Резервният вратар Благой Макенджиев направи дебюта си за Берое в А група, а теренът по принуда напусна Давид Каядо.

Старши треньорът на Нефтохимик Валерий Дамянов също реагира на случилото се и пусна в игра Ангелов на мястото на Вълчев, а в последствие направи още 2 офанзивни смени.

Въпреки сериозното си числено предимство обаче, играчите на Нефтохимик не успяваха да затруднят особено вратата на Макенджиев. По-опасните положения дори бяха в полза на Берое.

Нов шок очакваше Петър Хубчев в 66-а минута. Елиаш получи втори жълт картон за симулация и така Берое остана с 8 души на терена!

Нефтохимик обаче продължи да играе много слабо и въпреки че имаше цели трима футболисти повече на терена, гостите дори не стигаха до някакви опасни положение пред вратата на Берое. Домакините пък се защитаваха умело и в крайна сметка стигнаха до победата, въпреки голямата глупост на своите съотборници.

В класирането Берое е на шесто място с 9 точки, а Нефтохимик е девети със 7 точки.