Вицепрезидентът на Страсбург Жан-Люк Херцог ще дойде лично в България, за да преговаря с ЦСКА за Валентин Илиев.

Бившият капитан на „червените” е постоянен обект на интерес отстрана на чуждестранни клубове. Централният защитник бе дори на крачка от трансфер в английския Уотфорд, но в крайна сметка остана в българския клуб след разговор с новата власт. Както Гонг съобщи преди три дни, Илиев е наблюдаван от френски и немски отбори.

От вчера обаче новакът в първата дивизия на Франция възобнови интереса си към бранителя на „армейците”. Въпреки това официално запитване за футболиста не е пристигало на „Българска армия”.

До края на седмицата се очаква Херцог да се срещне с президента на ЦСКА Александър Томов, за да преговаря за защитника на „червените”.

Както вчера стана ясно, старши треньорът на елзасците Жан -Пиер Папен ще напусне клуба до края на седмицата. Отношенията между наставника и шефовете в отбора се влошиха значително през последните месеци и това принуди специалистът да се оттегли. „Ние не бяхме обединени и не можехме да продължим да работим ефективно заедно”, обясни президентът на тима Филип Жинесте. Бившият треньор на Троа Жан-Марк Фурлан е най-вероятният наследник на Папен в Страсбург.

В момента текат преговори около завръщането на Тодор Янчев в ЦСКА и ако завършат успешно, халфът ще бъде представен като ново попълнение отбора утре.