Спартак е само с 1 точка в актива си от 3 мача, но със сигурност е лидер в първенството по назначаване и уволняване на треньори. В рамките на 5 месеца тази година да уволниш 3-има треньори и да назначиш 4-и, може би е прецедент в родния футбол, достоен за рекордите на Гинес.

Съдбата на Мирослав Миронов, Неделчо Матушев и Георги Иванов от март до август бе подчинена на един и същ общ знаменател - аут!

Дали тандемът Пламен Гетов-Наско Атанасов-Орела е последният пристан за по-дълъг период от време…резултатите ще покажат. Вярно е, че когато отборът не върви, този който първи опира пешкира винаги е треньорът и това важи в пълна сила за Спартак. Но дали непрестанната смяна на един с друг е вярната формула за успех ?

Със сигурност подправката, която трябва да бъде прибавена към назначаването на нов треньор е по-стройна организация, изграждането на един сплотен колектив, в който търпението и къртовския труд и себераздаване да са водещите фактори.

Пламен Гетов и Наско Атанасов-Орела се познават достатъчно добре от престоя им в плевенския Спартак, а още повече,че и двамата са носили екипа на варненския Спартак като футболисти. Дано това се окаже верният път към възраждането на тима, защото в противен случай бъдещето пред “соколите” няма да е никак розово.

Ще възкръсне ли Спартак и ще настъпи ли вятърът на промяната, резултатите ще покажат….останалото е време и търпение.