Ветераните на Локомотив Пд застанаха днес официално зад кандидатурата на турските бизнесмени Левент Назифоглу и Зеки Байрам да закупят клуба. Бивши играчи на „черно-белите”, сред които Едуард Ераносян, Христо Бонев, Георги Василев, Аян Садъков, Георги Фиданов, Николай Курбанов и други разпространиха декларация, с която подкрепят всеки инвеститор, който има желание да възроди клуба, независимо от неговата националност.

„Изразяваме нашето несъгласие с малка част от феновете, които проявиха недопустима етническа нетолерантност към инвестиционните намерения на турския бизнесмен Левент Назифоглу. Левент е наш приятел от дълги години. И в тежки за Локомотив времена той и приятелите ни от Галатасарай са били винаги до нас, а ние - верни на локомотивското кредо - любовта винаги да е над омразата, няма да изневерим на това приятелство, само за да се харесаме на малката групичка, която определено не може да се отъждестви с десетките хиляди наши привърженици,” се казва в декларацията.

В същото време се разбра, че хората от английския инвестиционен фонд са опитали да сключат сделка с турските бизнесмени, след като стана ясно, че Емил Наков е по-склонен да продаде тима на Назифоглу. Британците са заявили желание да получат контрол върху спортния комплекс, а футболният отбор да бъде издържан от Назифоглу. Бившият вратар на Галатасарай е отклонил предложението. Според близки до Назифоглу единствено все още наличието на негативни настроения в част от феновете спрямо него спира сключването на договора.

„Локомотив е на път да изпусне един човек, който е дошъл с намерение да помогне и да възроди клуба. Той не е виновен, че се е родил в Турция. Идеите са му чисти и са в името на Локомотив,” заяви за Дарик радио Атанас Стаматов, който е един от най-близките хора на Назифоглу в България.

По непотвърдени данни тази вечер се очаква Емил Наков да се срещне с третия кандидат-купувач - пловдивският бизнесмен Марин Маринов.