„Ветерани Черно Море“ (Варна) и подгласниците им, тимът на „Интер“(Варна) продължават напред по пътя за Маракана. Преди зрелищната финална среща двата отбора вече се бяха изправяли един срещу друг в груповата фаза и мачът приключи с 3:0 за „Ветераните“.

Финалното дерби протече по подобен начин и отново завърши със същия резултат за безапелационните шампиони на Северното Черноморие „Ветерани Черно Море“.

Още по време на първата серия от мачове над стадион „Локомотив“ се изля проливен дъжд, който бързо премина в едра градушка, но това не повлия на настроението и устрема на участниците.

Ветерани Черно Море са варненският шампион на Kamenitza Фен Купа 2014

Дербитата бяха прекъснати само за няколко минути, след което нетърпеливите футболисти отново нахлуха на терените.

Новите регионални шампиони бяха наградени на специална церемония под арката на Kamenitza Фен Купа. С индивидуални призове бяха отличени Станчо Станчев от „Интер“ – „Най-добър вратар“, Пламен Тимнев от „Ветерани Черно Море“ – „Най-атрактивен играч“, а за най-спортсменски отбор бе обявен тимът на „СОД ДиЕсСи“.

Приз за най-резултатен отбор на варненския полуфинал получиха новите регионални шампиони „Ветерани Черно Море“. Те отбелязаха общо 21 гола и с това си заслужиха грамоти за най-голям принос към новата социална кауза на Kamenitza Фен Купа „Дари гол“. В рамките на кампания тази година за всеки гол реализиран по време на турнира, „Каменица“ АД ще прави дарение от 1 лев.

Събраните средства ще се инвестират в подобряване на футболната среда в града на бъдещите Национални шампиони. Допълнителна мотивация за участниците във Фен Купа 2014 е и Звездният мач, който ще се проведе след финала на турнира под патронажа и с участието на Христо Стоичков и приятели. Най-резултатните отбори в тазгодишното издание ще имат честта да излъчат свой представител за това звездно събитие.

Ветерани Черно Море са варненският шампион на Kamenitza Фен Купа 2014

Както повелява на Kamenitza Фен Купа емоциите бяха и около терените – най-популярната сред феновете игра „Точен шут“ остана без попедител в град Варна, тъй като нито един от стотиците записали се участници не успя да „излъже“ трите отвора на обновената активация. 23-годишният Пламен Димитров от град Аксаково извади невероятен късмет и спечели не само чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core от куиз играта на GLOBUL, в която феновете отговарят на въпроси свързани с Фен Купа, но и сак на Манчестър Юнайтед. Данаил Дичев успя да шутира топката със 104 км/ч в играта на Samsung „Силен Шут“ и бе награден с раница на английския футболен титан Челси.


Радарът на специалната игра за най-силните ще продължава да засича най-мощните удари на феновете в търсене на нов рекорд, който да надмине 125-те км/ч, регистрирани в Пловдив през миналия сезон. В допълнение към наградите от активациите, момичетата на Фен Купа очакват всички на специалния фен-корнер с атрактивни награди като фланелки, шапки, връзки за телефон, карти за игра и много други.

Ветерани Черно Море са варненският шампион на Kamenitza Фен Купа 2014

След като заля българското Черноморие с вълни от футболни емоции, бразилската фиеста на Kamenitza Фен Купа 2014 се отправя към София. Столичните полуфинали ще се проведат на 22, 23 и 24 май на стадион „Академик“. Снимки и актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на Kamenitza Фен Купа 2013, www.kamentiza.bg/FanCup.