Двама от новите футболисти на „Тича” са на път да подпишат договори с Черно море. Става въпрос за юношата на Локо Пд Веселин Марчев, и венецуелският нападател Хермес Паломино. Първият е достатъчно добре познат на Стефан Генов, още повече, че по-голямата част от зимната подготовка прекара на „Тича”. Треньорът на варненци призна, че халфът не е на проби, и оттук нататък предстоят разговори с клубното ръководство, за да се сключи договор.

Що се отнася до венецуелеца Паломино, Стефан Генов е останал приятно впечатлен от показаното от него до момента, въпреки че все още му е необходимо време, за да се адаптира напълно към часовата разлика.

За шотландеца Дийн Шийлдс не е взето все още окончателно решение, тъй като в последните две двустранни игри той не успя да вземе участие заради травма.

И тримата днес се качиха в автобуса на Черно море, и отпътуваха за Молдова, където утре и на 3 юли ще играят контроли срещу шампиона Дачия и евроучастника Зимбру. В групата очаквано не попадна Марко Тиаго, който е много вероятно да заиграе в друг клуб и да не остане на „Тича”.

Ето 20-те, които в 8 сутринта потеглиха за Кишинев: Илко Пиргов, Петър Денчев, Сашо Александров, Александър Александров, Ивелин Янев, Цветан Йотов, Михаил Лазаров, Самуел Камазола, Димитър Петков, Георги Илиев, Симеон Симеонов, Хермес Паломино, Дийн Шийлдс, Християн Попов, Веселин Марчев, Румен Николов, Георги Божилов, Дончо Атанасов, Данийл Ратников, Росен Колев.