Левият бранител Веселин Пенев се присъедини към лагера на Берое в Панагюрище вчера и направи две тренировки под ръководството на Илиан Илиев. Защитникът ще бъде привлечен в отбора след напускането в посока Локомотив (София) на досегашният титуляр на този пост Атанас Атанасов. Берое вече привлече Тодор Динков от Миньор (Раднево), който също играе като ляв защитник. Треньорите обаче искат да засилят конкуренцията на поста и връщат в тима Пенев, който е юноша на Берое, но от 2002 г. насам игра за Нафтекс, Черноморец, Спартак (Варна) и Несебър.

Веселин Пенев е роден на 11 август 1982 г. в Стара Загора. Висок е 178 см и тежи 70 кг. Играе като ляв външен защитник. Бивш младежки национал, съобщава сайтът Beroe Online.

Дебютът на Пенев в "А" група е през сезон 2001/02 с фланелката на Берое когато записа 28 мача и отбелязва 1 гол. След това е продаден на Нафтекс (Бургас) където изкарва 4 сезона преди да премине за 2 сезона в състава на Черноморец (Бургас) и да бъде преотстъпен в Нафтекс през сезон 2008/09. Той игра и срещу Берое в "Б" група през този сезон, но с отбора си остана на второто място в класирането, загуби баража за влизане, а след това Нафтекс беше обединен с Поморие и преименуван на Черноморец (Поморие). Вместо да остане в новосформирания отбор Пенев премина в Спартак (Варна).

През последният полусезон Пенев игра през есента за Спартак (Варна) където записа 10 мача, а през пролетта изигра 13 срещи с фланелката на Несебър под ръководството на Георги Василев - Гочето. Започналият футболната си кариера в Стара Загора футболист игра и цял мач в баража срещу Академик (София), който обаче бе загубен от неговия тим.

Междувременно пък след смяната на треньорското ръководство Данаил Митев реши да напусне лагера и да продължи кариерата си в друг отбор.

Утре, 2 юли, от 11:00 часа Берое ще изиграе първата си контрола за подготвителния период. На ст. "Орчо Войвода" в Панагюрище "зелените" ще посрещнат Ком-Миньор (Берковица).